Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Hybergsvägen får gång- och cykelbana

Artikeln publicerades:

Hybergsvägen får en ny gång- och cykelbana som ska stå klar i sommar. Arbetet börjar redan nästa vecka, den 11 mars, och kommer att påverka framkomligheten under vissa perioder när Hybergsvägen stängs av helt. Var beredd på att trafiktrycket därför kan öka på vissa andra vägar mellan centrum, Brämhult, Hässleholmen och Sparsör/Fristad.

Arbetet görs för att binda samman centrumområdet med Brämhult, Ymerområdet och Kypeområdet på ett mer trafiksäkert sätt. Samtidigt är den nya gång- och cykelbanan en del i det pågående arbetet med att skapa fler och bättre möjligheter att röra sig mellan olika delar av Borås.

Arbetet planeras att vara klart i juli 2024.

Hybergsvägen stängs av

Under vissa perioder av arbetet kommer Hybergsvägen att vara helt avstängd för trafik som i stället hänvisas till andra körvägar. Det kan föra med sig ett högre trafiktryck på vägar som går mellan centrum, Brämhult, Hässleholmen och Sparsör/Fristad. Boende i området runt Hybergsvägen ska däremot kunna ta sig in och ut från sina bostäder.

boras.se/hybergsvagen

En gång- och cykelbana
Information, ikon

Mer om Borås bygger och ett cyklande Borås

Är du nyfiken på vad som byggs i Borås just nu? Eller vill du veta vad som kommer att byggas i framtiden? Besök Borås bygger! Här kan du se vad som är på gång när det gäller stadsplanering och byggprojekt – allt från utveckling av nya stadsdelar till nya cykelvägar.

Borås bygger

Om du dessutom är lite extra intresserad av hur arbetet ser ut med att främja cykelmöjligheterna i Borås Stad så får du gärna besöka Ett cyklande Borås. Där hittar du bland annat årets cykelplan och vilka cykelprojekt, insatser och aktiviteter som är på gång just nu.

Ett cyklande Borås

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-03-08] Hybergsvägen får gång- och cykelbana

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol