Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nytt utbildningsmaterial ska stötta seniorer som lånar surfplatta av Borås Stad

Artikeln publicerades:

Under våren och sommaren fick ett antal seniorer för första gången möjlighet att låna surfplattor från Borås Stad. I måndags träffades ett 20-tal av dessa för att ta del av det nya utbildningsmaterialet som tagits fram för kommande utlåningar.

Hur laddar jag surfplattan, var sitter på och av knappen och hur kommer jag igång med att ladda ner appar – frågorna är många när man får en surfplatta i sin hand för kanske allra första gången. För att råda bot på detta finns nu denna handbok, både i fysisk form som ges vid själva utlämningen men också digitalt med tillhörande videoklipp som visar exakt hur man ska trycka osv.

Handboken ”Kom igång med din iPad” har skapats med inspiration från seniorerna i testomgången och arbetats fram av seniorhälskonsulenterna tillsammans med leverantören. 

Lanseringen inleddes med Vård- och äldrenämndens ordförande Johan Wikander som berättade om satsningen, om hur viktigt det är att vattna det som är friskt och betydelsen av att motverka det digitala utanförskapet bland seniorer.

– Jag blir alldeles varm i hjärtat av att träffa er här idag och höra om vad det har betytt för er, avslutar han med att säga.

Marianne Liljegren och Johan Wikander

Johan Wikander tillsammans med Marianne Liljegren som varit en av de som deltagit i testomgången.

Marianne reagerar positivt på utbildningsmaterialet som hon tycker är pedagogiskt upplagt med en bra tanke från början. Om möjligheten att få låna surfplatta och satsningen i stort säger hon:

– Det känns fantastiskt att få vara med från början, det är väldigt roligt!

En annan av seniorerna som varit med i testomgången är Kerstin Nolbrant som via surfplattan kunnat vara med digitalt på sitt barnbarns bröllop i San Fransisco.

– Det var precis som om vi var med, vi alla som deltog kunde prata med varandra. Helt fantastiskt! säger Kerstin.

Information, ikon

Mer om lån av surfplattor

Alla som är folkbokförda i Borås och över 75 år har möjlighet att anmäla sitt intresse för att få låna en surfplatta. Det finns ett begränsat antal surfplattor och det är först till kvarn som gäller. För närvarande är alla surfplattor för året utlånade men den 1 februari 2022 öppnar intresseanmälan på nytt (för de som anmälde sig tidigare i år pågår utlämning fortfarande).

Seniorkonsulenter i Borås Stad

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-11-29] Nytt utbildningsmaterial ska stötta seniorer som lånar surfplatta av Borås Stad

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol