Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Trampa igång din arbetsplats!

Artikeln publicerades:

Cykelutmaningen är en tävling för arbetsplatser som vill göra cykling till ett självklart färdmedel till och från jobbet. Genom att försöka cykla så mycket som möjligt under maj månad har ni chansen att vinna fina cykelpriser, och kanske ännu bättre, att utses till Sveriges bästa cykellag.

Varje cykellag består av 3-5 medarbetare och ni kan anmäla flera lag per arbetsplats. I slutet av utmaningen delar Borås Stad ut följande priser till de lag i kommunen som har samlat ihop flest kilometer under sin cykelpendling.

  • 1:a pris – Presentkort värt 500 kr/lagmedlem och en goodiebag med cykeltema
  • 2:a pris – Presentkort värt 300 kr/lagmedlem och en goodiebag med cykeltema
  • 3:e pris – Presentkort värt 200 kr/lagmedlem och en goodiebag med cykeltema

Så vad väntar ni på? Trampa igång er arbetsplats, utmana kollegorna och skicka in en anmälan via länken nedan. Anmälan är öppen från och med 1 april till den 30 april. Utmaningen pågår mellan 6-31 maj.

Cykelutmaningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Cykelvänligast

Cykelutmaningen är en del av initiativet Cykelvänligast, en kostnadsfri plattform där arbetsplatser får råd, stöd och inspiration i hur man främjar cykling till, från och i jobbet. Plattformen drivs av Cykelfrämjandet och Svenska Cykelstäder i samarbete med partnerkommuner och regioner, däribland Borås Stad.

Fördelarna med att bli en cykelvänlig arbetsplats är många. Det innebär friskare medarbetare, lägre stressnivåer, stärkt miljöprofil och stark konkurrenskraft på arbetsmarknaden. Många arbetsplatser vill göra det enklare för sina medarbetare att cykla till och från jobbet, men vet kanske inte hur de ska gå tillväga. Genom att gå med i Cykelvänligast får arbetsplatser tillgång till ett nätverk där de kan inspireras av varandra och få stöd i hur man kan göra.

Cykelvänligast Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

En illustration av cyklister 
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-04-01] Trampa igång din arbetsplats!

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol