Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Vi river glasbron i Knalleland

Artikeln publicerades:

Glasbron som går över Skaraborgsvägen och kopplar samman Knallelands två sidor rivs. Under arbetet kan det periodvis vara begränsad framkomlighet. Tänk på att åka lite tidigare om du behöver ta dig förbi området och har en tid att passa.

Rivningen görs för att göra tillgängligheten till busshållplatserna bättre, även för de som har funktionsnedsättning. Sedan en tid tillbaka finns det ett övergångsställe med signalljus i närheten av där gångbron är idag. Arbetet med att riva bron beräknas vara klart i slutet av februari.

Framkomligheten påverkas

Under vissa perioder kan det vara svårare att ta sig fram i området och enstaka körfält kan komma att spärras av. Om du har en tid att passa är det bra om du åker lite tidigare, speciellt under tider på dygnet då många är ute i trafiken.

Varför rivs bron?

Bron har under lång tid utsatts för skadegörelse och hissarna upp till gångbron har varit utsatta flera gånger. Skadegörelsen har resulterat i att hissarna inte kunnat användas. Även plexiglaset i gångbron har slagits sönder och bron har upplevts som otrygg.

Borås bygger

Är du nyfiken på vad som byggs i Borås just nu? Eller vill du veta vad som kommer att byggas i framtiden? Besök Borås bygger! Här kan du se vad som är på gång när det gäller stadsplanering och byggprojekt – allt från utveckling av nya stadsdelar till nya cykelvägar.

Borås bygger

Glasbron i knalleland
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-01-31] Vi river glasbron i Knalleland

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol