Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås prisas för arbete mot våldsbejakande extremism

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås Stad uppmärksammas nationellt för sitt förebyggande arbete mot våldsbejakande extremism.

Vid konferensen Samling mot våldsbejakande extremism i Stockholm framhölls Borås Stad som en kommun som på ett föredömligt arbetar med dessa frågor, och tilldelades utmärkelsen Årets förebyggare av våldsbejakande extremism.

Chefen för CKS, Centrum för kunskap och säkerhet, Peder Englund mottog utmärkelsen av Jonas Trolle, chef för arrangerande Center mot våldsbejakande extremism, CVE.

– Det är oerhört glädjande att vårt målmedvetna arbete uppmärksammas i landet, säger Kommunstyrelsens ordförande Ulf Olsson (S).

– Händelser både i Sverige och i omvärlden visar att hot och våld i ideologiska syften utgör en fara demokratin, och det måste vi möta med kunskap och kraft.

I motiveringen till priset skriver CVE att ”Borås stads arbete med att förebygga våldsbejakande extremism utmärks av en intention att löpande utrusta kommunens yrkesverksamma med kunskap för att förstå, uppmärksamma och hantera fenomenet.”

– Jag blir glad när arbetet med samverkan inom kommunen och med polis och andra externa aktörer ger resultat. Det är också viktigt att kommunens medarbetare, inte minst i skolans värld, har verktyg att tidigt uppmärksamma uttryck för extremism och veta vart de kan vända sig för stöd, säger Kommunstyrelsens första vice ordförande Annette Carlson (M).

Motiveringen från Center mot våldsbejakande extremism:

Borås stads arbete med att förebygga våldsbejakande extremism utmärks av en intention att löpande utrusta kommunens yrkesverksamma med kunskap för att förstå, uppmärksamma och hantera fenomenet. Kommunen har prestigelöst bjudit in externa och interna samverkansparter för att gemensamt hitta arbetssätt. Borås stad har också generöst delat med sig av erfarenheter till andra kommuner, myndigheter och aktörer.

CKS tar emot pris bid konferensen Samling mot våldsbejakande extremism

Borås Stad mottar utmärkelsen Året förebyggare av våldsbejakande extremism av Jonas Trolle, chef för CVE. Närmast honom CKS chef Peder Englund, Anders Lindstam, och med blommorna, Niclas Persgården.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-05-24] Borås prisas för arbete mot våldsbejakande extremism

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol