Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stads anställda har Sveriges bästa personalklubb

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås Stads personalklubb MerKraft har blivit utsedd till årets fritidsförening 2019. MerKraft fick det hedervärda utmärkelsen vid Kommunanställdas fritidsförenings (KAF) årliga konferens.

– Vi är otroligt glada och stolta över den här utmärkelsen! Ett stort engagemang från styrelsen gör att vi kan ha en personalklubb med en sådan bredd av aktiviteter som passar många. Det finns ett stort hjärta för klubben bland medlemmarna och det stärker så klart styrelsen att fortsätta jobba, säger Linnéa Nilsson, hälsostrateg i Borås Stad och styrelseledamot i Merkraft.

Juryn motiverar vinsten bland annat med att personalklubben har en given roll i stadens personalpolitik och ofta lyfts fram av personalchefen. Föreningen strävar dessutom efter att alla medlemmar ska känna sig välkomna, oavsett anställningsform, till exempel är deltagare inom daglig verksamhet självklart välkomna att delta.

Alla som jobbar inom Borås Stad är automatiskt medlemmar i klubben och här finns något för alla åldrar, nivåer och intressen inom till exempel träning och hälsa, kultur och resor.

Juryns motivering

"Årets fritidsförening främjar trivsel, gemenskap och hälsa, där alla kan vara med.

Årets vinnare har ett brett utbud av aktiviteter och arrangemang, inspirerar, aktiverar och ger möjlighet till fritidsupplevelser. Här finns gratis träningspass på Gymix, kurser i crawl, löpning och längdskidor, prova på aktiviteter från karate till zumba och ännu mer hälsa och friskhet i praktiken. Föreningen hyr biosalong, anordnar kulturresor och sjunger i kör.
Personalklubben har en given roll i stadens personalpolitik och lyfts ofta fram av personalchefen, med stolthet och föreningens ordförande är alltid en förvaltningschef. Föreningen strävar efter att alla medlemmar ska känna sig välkomna, tillgänglighet är viktigt.

Årets fritidsförening 2019 ligger i Västergötland, gammalt känt handelsområde, de heter Merkraft och kommer från Borås."

Linnéa Nilsson, hälsostrateg i Borås Stad och styrelseledamot i MerKraft.

Linnéa Nilsson, hälsostrateg i Borås Stad och styrelseledamot i MerKraft.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-10-02] Borås Stads anställda har Sveriges bästa personalklubb

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol