Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Firande hela dagen när nya Gånghesterskolan invigs!

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Idag öppnar Gånghesterskolan dörrarna till en helt ny skolbyggnad.
– Det är elevernas första skoldag på vårterminen och vi vill förstås fira tillsammans! säger rektor Lena Sundbaum. Vi har planerat för en stämningsfull och rolig dag där vi också lär oss att bli ännu bättre på att samarbeta.

Och stämningen var på topp när elever, medarbetare, politiker och många som varit inblandade i byggprocessen samlades för invigningsceremoni i idrottshallen. Musik, rörelse och allsång blandades med många tal. Elever och rektor och biträdande rektor framförde specialskrivna sångtexter. Talade gjorde bland andra Helene Sandberg (S) ordförande i Lokalförsörjningsnämnden, kommunalråden Anna Svalander (L) och Annette Carlson (M) samt grundskolans förvaltningschef Pär Arvidsson Fäldt. Många var överens om att en skola bara är en byggnad med tak, väggar och golv fram till eleverna är på plats och fyller den med innehåll.

– Se er nya, fina skola som en kompis! En vän att vara rädd om och snäll emot, precis som ni är mot varandra, tipsade förvaltningschef Pär Arvidsson Fäldt.

I slutet av ceremonin klippte elevrådets Angelina Wallin av det blågula invigningsbandet. Därefter tjöt eleverna av skratt när skolans rektor firades upp i taket.

Under resten av dagen anordnas aktiviteter både inomhus och utomhus där alla klasser får prova på utmaningar och lösa uppgifter genom samarbete. Bland annat finns en linbana på skolgården.Till lunch serveras hamburgare med klyftpotatis, och dagen till ära bjuds det även på efterrätt.

Elevernas vårdnadshavare och syskon är inbjudna till mingel i skolan på eftermiddagen.

Välkommen på Öppet hus 29 januari!

För att ge alla intresserade möjlighet att besöka den nya skolan anordnas ett Öppet hus för allmänheten tisdagen den 29 januari klockan 17.00-18.30.

Om Gånghesterskolan

För ett och ett halvt år sedan revs den gamla huvudbyggnaden för att ge plats åt en ny skola som kan rymma nästan dubbelt så många elever - närmare 400 elever istället för knappt 200 elever. Under byggtiden har undervisningen varit förlagd i andra lokaler i Borås.

Från 9 januari 2019 är skolans 195 elever och 30 medarbetare åter samlade på Fageråsvägen 1, där huvudbyggnaden är ny och ljus och klassrummen utrustade med nya möbler och bildskärmar. Eleverna har öppna och trygga ytor även utanför klassrummen där de kan umgås eller göra skolarbete.Arbetslagen har fått egna arbetslagsrum. Numera har skolan ett eget tillagningskök så att maten kan lagas på plats. Skolgården är nyanlagd och utvecklad för många olika typer av aktiviteter. På Gånghesterskolan går elever från förskoleklass till och med årskurs 6.

Skolan med ballonger vid entrén.
En man och en flicka klipper invigningsbandet. 
Lena Sundbaum, mitt under invigningsceremonin, firas upp i taket!

Lena Sundbaum firas upp i taket mitt under invigningsceremonin, eleverna tjöt av skratt!

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-01-09] Firande hela dagen när nya Gånghesterskolan invigs!

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol