Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Högtalare

Förvaltningschef Jonas Ward vinnare av ledarskapspriset Guldhuset 2022

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Jonas Ward är förvaltningschef för Samhällsbyggnadsförvaltningen i Borås Stad och vann ikväll ledarskapspriset Guldhuset 2022. Syftet med utmärkelsen är att lyfta och premiera unga ledare i samhällsbyggnadssektorn. Jonas Ward är född 1983 och han tog över högsta chefsposten på Samhällsbyggnadsförvaltningen i Borås Stad för drygt tre år sedan.

Det är Jonas Wards kolleger som nominerat honom till priset som han nu vunnit – Guldhuset 2022. Några av kriterierna för att vinna priset handlar om förmåga att bygga relationer, kunna kommunicera, motivera och skapa engagemang och att arbeta aktivt för en arbetsplats som bidrar till ett socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbart samhällsbyggande.

–Jag är mycket stolt och det värmer mitt hjärta att nomineringen kommer från kolleger, säger Jonas Ward. På sätt och vis är det ett gemensamt pris till oss alla på både Samhällsbyggnadsförvaltningen och Borås Stad. Om inte vi tillsammans hade arbetat för nytänkande, nya arbetsmetoder och en tillitsbaserad styrningsmodell hade vi inte lyckats lika bra.

Jonas Ward leder sin personal med tillit. Genom bland annat deras initiativ kring stadsbyggnadsprogrammet Staden vid Parken och dess framtagande har de tillsammans implementerat och förverkligat visioner som en gång skulle ansetts vara omöjliga. Han leder också ett arbete inom det som kallas Socialt hållbart Borås som handlar om att uppnå mer jämlika livsvillkor och god hälsa för invånarna i alla våra stadsdelar.

Så gör Borås Stad för att attrahera unga talanger

Stadsdirektören i Borås Stad, Svante Stomberg, deltog vid prisutdelningen och han sa så här om vad Borås Stad gör för att attrahera unga talanger till Borås Stad:

–Vi är medvetna om vad unga människor ser som viktigt hos sin framtida arbetsgivare och vi vet genom undersökningar att vi ligger bra till inom flera av dessa områden. Vi erbjuder trygga anställningar, chefsutbildningar och karriärutveckling, vi har meningsfulla uppdrag, ordning och reda på arbetsmiljöfrågor och vi har roligt på jobbet.

Första gången en kommunal förvaltningschef vinner Guldhuset 2022

Prisets huvudsyfte är att lyfta unga chefer inom samhällsbyggnadssektorn och delades ut vid Guldhusgalan på Världskulturmuséet i Göteborg nu ikväll. Det är första gången som en chef inom kommunal förvaltning vinner utmärkelsen.

Jonas Ward tar emot utmärkelsen Guldhuset 2022.

Jonas Ward, längst till vänster, tar emot utmärkelsen Guldhuset 2022.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-10-27] Förvaltningschef Jonas Ward vinnare av ledarskapspriset Guldhuset 2022

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol