Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Hulta ängars förskola får pris för innovativ undervisning

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Hulta ängars förskola är en av fyra skolor i Sverige som utsetts till vinnare av EU-kommissionens europeiska lärarpris för innovativ undervisning (EITA-priset 2022). Priset delas ut till skolor som har utvecklat undervisningen genom europeiska projekt inom programmet Erasmus+.

– Det känns fantastiskt roligt att bli uppmärksammad på detta sätt, säger Anette Mesch, rektor på Hulta ängars förskola. Vi har själva upplevt att projektet har bidragit starkt till vår förskolas utveckling och resultatet visar att det har skett betydelsefulla och stora förändringar. Det arbetssätt vi utvecklat genom projektet har stärkt barnens språkutveckling och stimulerat dem till att exempelvis reflektera, sätta ord på tankar och uttrycka känslor. Därför är det extra roligt att även få uppmärksamhet genom detta ärofyllda pris.

Förskolans EU-projekt - det kreativa lärandet

Förskolan får priset för sitt arbete med EU-projektet det kreativa lärandet. I projektet studerade pedagogerna på förskolan bland annat barnsyn, kunskapssyn och förhållningssätt inom Reggio Emiliafilosofin som sedan resulterade i Hulta ängars värdegrund. Pedagogerna har också studerat det projektinriktade arbetssättet för att genom detta arbetssätt stärka barnens språkutveckling.

– Vi döpte vårt projekt till det kreativa lärandet för vi ser att lärandet pågår på olika nivåer och är sammanflätade med varandra. I samspel uppstår lärandet, barn lär av varandra, av oss och vi av dem, det är en ständig pågående växelverkan. Grunderna som vi har utvecklat genom projektet lever vidare, vi fortsätter att utveckla vårt arbete i en lärande organisation, så att vi kan skapa ännu bättre förutsättningar för barnen att utvecklas och lära, berättar Anette Mesch.

Information, ikon

Mer om priset

Universitets- och högskolerådet (UHR) är nationellt programkontor för Erasmus+ och utser årligen de svenska vinnarna av det europeiska priset för innovativ undervisning som EU-kommissionen instiftade 2021. Priset delas ut till lärare på förskolor, grundskolor, högskoleförberedande gymnasieskolor och yrkesgymnasier som har utvecklat undervisningen genom europeiska projekt inom programmet Erasmus+. Skolorna belönas för projekt inom Erasmus+ som har avslutats 2019–2021.

Själva prisutdelningen skedde i Bryssel den 25-26 oktober och i Stockholm den 31 oktober-1 november. Personal från Hulta ängar var på plats vid båda tillfällena för att ta emot priset.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-11-02] Hulta ängars förskola får pris för innovativ undervisning

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol