Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nya medborgare välkomnades till Borås

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Efter två år med inställda medborgarskapsceremonier var det under söndagen den 30 oktober äntligen dags att välkomna nya medborgare till Borås.

Under söndagen anordnade Borås Stad sin traditionella välkomstfest för de boråsare som under 2019, 2022 och 2021 fick svenskt medborgarskap. Ceremonin hölls på Åhaga i Borås.

Cirka 3 000 boråsare blev svenska medborgare under åren 2019, 2020 och 2021 och fick en personlig inbjudan. Av dem deltog runt 620 stycken i firandet på Åhaga.

Under ceremonin hölls tal av Kommunfullmäktiges ordförande Per-Olof Höög. Sedan underhöll kören Vida Världen och den svenska nationalsången sjöngs bland annat.

Traditionen att bjuda årets nya svenska medborgare på en välkomstfest startade efter en motion till Kommunfullmäktige av Unto-Einar Suhonen 1990. Borås Stad har sedan 1990 välkomnat nya svenska medborgare, som är bosatta i Borås, med en välkomstceremoni. Sedan den 1 april 2015 finns en lag om att alla kommuner i Sverige ska anordna en medborgarskapsceremoni för de invånare i kommunen som blivit svenska medborgare under året.

Medborgarskapsceremonin på Åhaga
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-10-31] Nya medborgare välkomnades till Borås

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol