Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nationella restriktioner och skärpta allmänna råd för att hejda smittspridningen av covid-19

Medborgarskapsceremoni

2020-09-22 Det står nu klart att årets Medborgarskapsceremoni flyttas fram till nästa år. Det kommer inte gå att genomföra arrangemanget utifrån de restriktioner som ligger kring covid-19 pandemin. Det innebär att de Boråsare som blev nya svenska medborgare 2019 istället bjuds in tillsammans med årets nya svenska medbogare till den 6 juni 2021.

Borås Stad har sedan 1990 välkomnat nya svenska medborgare, som är bosatta i Borås, med en välkomstceremoni. Sedan den 1 april 2015 finns en lag om att alla kommuner i Sverige ska anordna en medborgarskapsceremoni för de invånare i kommunen som blivit svenska medborgare under året.

På uppdrag av Kommunfullmäktige genom representationskommittén anordnas medborgarskapsceremoni på Sveriges nationaldag den 6 juni varje år.

De som blir inbjudna är personer bosatta i Borås stad som mellan 1 januari och 31 december förgående år blev nya svenska medborgare. En inbjudan till ceremonin skickas till din folkbokföringsadress under maj månad. Inbjudan skickas ut per post och är personlig. Information om vilka som ska bjudas in får kommunen från Skatteverkets folkbokföring.

Läs mer om SKR (Sveriges kommuner och regioner)länk till annan webbplats

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Medborgarskapsceremoni

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol