Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Södra torget trafikeras igen

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nästa vecka, den 21 november, är det dags för bussarna att börja gå från Södra torget igen. I våras påbörjades arbetet med att bygga om torget. Områdets nya utformning blir en säkrare och grönare plats för fotgängare, cyklister och kollektivtrafik. Torget i sin helhet beräknas vara klart hösten 2023.

Måndag 21 november börjar bussar köra från Södra torget igen. Nu har torget fått två hållplatslägen, en i vardera riktningen. Det gör att bussar inte längre behöver köra runt på torget eller köra om varandra för att ta sig fram. Arbetet med den frigjorda torgytan har börjat och beräknas vara klart till årsskiftet. Då ska det finnas växter, bänkar och bättre belysning på platsen.

Det arbete som återstår är att montera två nya, långa hållplatstak. Hållplatstaken kommer att få en gestaltning som smälter in i den övriga miljön på Södra torget. Samtidigt ger de ett ökat väderskydd och bidrar till att minska trängseln på hållplatserna. Busskurerna som nu är på plats ska alltså bytas ut och de nya hållplatstaken kommer vara på plats hösten 2023.

Så påverkas kollektivtrafiken

Måndag 21 november kommer linje 3, 5, 7 och 8 börja köra på Södra torget igen. Linje 1 kommer inte köra via Södra torget, utan stannar vid ett nytt hållplatsläge på Åsbogatan. Linje 2, 6 och 20 kommer inte flytta tillbaka till Södra torget.

Mer om hur linjerna ska gå, hittar du på Västtrafiks webbplats: vasttrafik.se/boras Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Visionsskiss Södra Torget

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-11-14] Södra torget trafikeras igen

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol