Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Superparken har fått sitt namn!

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Nu är det klart vad den 5 kilometer långa superparken ska heta. Under direktsändningen från Borås 400-årsfirande avslöjades att det vinnande namnet blev Viskans park.

Namnet tog sig från barnens namntävling in i finalen, där den vann boråsarnas röster med nästan 40 %. Fram till födelsedagen har namnet varit hemligt och endast ett fåtal människor som jobbat i direkt anslutning till tävlingen har fått veta vinnaren i förtid.

– Det har varit en utmaning att organisera upp sändningen och avslöjandet utan att avslöja vinnaren i förtid, berättar Anastasia Exner, kommunikatör för parkprojektet.

Under våren har processen med att ta fram parkens namn pågått i två parallella namntävlingar – allmänhetens namntävling och skolans namntävling. Över 800 namnförslag skickades in av boråsarna, varav 460 var unika. Alla namn genomgick flera olika jurygrupper innan det slutligen fanns fem stycken kvar som boråsarna kunde rösta på under första veckan i juni.

Vinnaren blev Viskans park som lämnades in av Sjömarkenskolan. De får, förutom äran, en parkbänk på Hallbergsbron tillägnad sig och dessutom vinner de en egen superpark till sin skolgård till ett värde av 50 000 kronor.

Namnförslaget Viskans park lämnades också in av Marianne Hedén, Mikael Jörkander, Birgit Andersson och Jonas Andreasson som även de får sina namn på parkbänken som står på Hallbergsbron.

– Vi vill rikta ett stort tack till alla som skickat in namnförslag och röstat i tävlingen. Det är trots allt alla boråsares park, säger Elin Larsson, kommunikatör för parkprojektet.

Priser har också lottats ut till 25 personer som lämnat namnförslag som tog sig vidare till andra- och tredjeplats. De framlottade vinnarna fick en picknickfilt eller ett presentkort på Borås City.

Information, ikon

Mer om

Vinnare i namntävligen till Borås nya park.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-06-29] Superparken har fått sitt namn!

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol