Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Coronaviruset och covid-19

Borås Stads samlade information samt frågor och svar om coronaviruset och covid-19.

Feriearbete

Feriearbete är för dig som är född 2002 -2004 och folkbokförd i Borås Stad. Vi erbjuder arbete under veckorna 25-32 i kommunen, kommunala bolag och föreningar. Du arbetar tre eller fyra veckor med en sammanlagd arbetstid på 120 timmar.

Du får en inblick i arbetslivet, erfarenheter, referenser och en chans att tjäna pengar.

Vad krävs för att få ett feriearbete?

För att vi ska hantera din ansökan och erbjuda dig ett feriearbete, har du som söker ansvar att göra en komplett ansökan. Du har också ansvar för att söka information om vad det innebär att feriearbeta.

Information hittar du under Frågor och svar om feriearbete.

Du måste kunna arbeta självständigt en sex eller åtta timmars arbetsdag. Om du inte har möjlighet till det kan du ansöka om feriearbete för dig med särskilda behov.

l

Självservice

Ansökningsperioden 2020 är avslutad.

Sista ansökningsdagen är 1 mars. Om du inte har gjort någon ansökan innan sista ansökningsdatum eller om din ansökan inte är komplett i fylld har vi inte möjlighet att erbjuda dig feriearbete.

Vi strävar efter att matcha dig mot rätt jobb. I ditt personliga brev är det viktigt att du berättar om dig själv, vad du är intresserad att arbeta med, språkkunskaper, intressen och vad du är bra på. Vi kommer inte ta hänsyn till om du i ditt personliga brev uppger veckor/dagar då du inte kan arbeta.

Var noga med att uppge din fullständiga adress, mejladress och mobilnummer i din ansökan. Om du byter adress, e-post eller telefonnummer måste du ändra detta på Mina sidor så att arbetsgivaren får rätt kontaktuppgifter.

Tacka ja till erbjuden plats

Erbjudandet får du på Mina Sidorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du måste logga in på Mina Sidor och svara på erbjuden plats i tid, annars går platsen till någon annan. Vi meddelar dig om erbjuden plats senast vecka 29.

Så fungerar din anställning

Anställningen innebär att du följer arbetsplatsens tider, scheman och regler. Arbetsplatsen är din arbetsgivare och är de som styr vilka veckor du blir erbjuden feriearbete. Du kan inte byta arbetsplats och veckor eller vara ledig. Vi erbjuder arbete under veckorna 25-32 i kommunen, kommunala bolag och föreningar. Du arbetar tre eller fyra veckor med en sammanlagd arbetstid på 120 timmar.

Lönen

År 2020 är lönen för dig som inte fyllt 18 år 71.50 kronor i timmen och 77.50 kronor i timmen för dig som fyllt 18 år, semesterersättning ingår i timlönen.

Utdrag ur belastningsregistret

Du som får en plats inom arbetsområdena barn/ungdom, lokalvård eller i verksamheter där barn och unga befinner sig måste begära ut ett utdrag ur belastningsregistret, för att vi ska kunna se att du inte är straffad för allvarliga brott.

  • Skicka ifylld blankett om begäran av utdrag ur belastningsregistret till Rikspolisstyrelsen (adressen finns längst ned på blanketten) i god tid. Det tar cirka två veckor innan du får svar.
  • Lämna svaret till din arbetsgivare senast första arbetsdagen, annars får du inte börja på din tilldelade arbetsplats. Blankett begäran av utdrag ur belastningsregistretlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

p

Kontakt

Senast ändrad: 2020-06-05 09.17

Ändrad av:

Dela sidan: Feriearbete

g q n C

p

Kontakt