Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås runt på 109 dagar

Artikeln publicerades:

Både företagare och politiker i Borås vill gärna träffas ännu mer – det kom fram under workshopar med
företagare, politiker och tjänstepersoner som Näringslivsenheten arrangerade i mars. Under vintern
kommer därför Borås Stads politiker att genomföra 109 företagsbesök på 109 dagar, inom projektet
”Borås runt på 109 dagar”.

Under 109 dagar kommer 109 boråsföretag att få tillfälle att presentera sina företag, ställa frågor och framföra sina önskemål till politiker från Borås Stad. Syftet är att företag och stad tillsammans ska arbeta för ett ännu starkare företagsklimat.

– Företagandet är starkt i Borås. 109 besök är många, men då vi är en så stark företagsstad så utgör det ändå inte mer än 1% av företagen, säger Annika Hansson, Näringslivskoordinator i Borås Stad.

Besöken beräknas ta runt en timme och vid varje tillfälle kommer 1–2 politiker och minst en tjänsteperson finnas med. Målet är att träffa företag inom många olika branscher och i olika storlekar, från enskilda firmor till stora koncerner. Annika sköter kontakten med företagen, medan Cornelia Forsström, politisk sekreterare, sköter kontakten med politikerna. Båda två kommer också följa med på så många besök som möjligt.

– Vi vill möta företagarna på deras villkor och låta dem föra fram sina önskemål, genom prestigelösa, personliga möten. Det är ingen partipolitik kopplad till det här, utan målet är ett bättre företagsklimat, säger Cornelia.

– Vi löser allting praktiskt och tar med oss fika. Allt företagen behöver bidra med är en timme av sin tid, säger Annika. Besöken kommer att genomföras från januari och framåt.

Vill ditt företag ta emot ett besök? Anmäl ert intresse!

Annika och Cornelia
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-09-17] Borås runt på 109 dagar

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol