Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

DFDS etablerar sig på Viared

Artikeln publicerades:

Rederi- och logistikjätten etablerar sig i Borås under året.

DFDS grundades redan 1866 och har 8000 anställda i 20 länder. Nu kommer de att bygga ett 35 000 kvadratmeter stort lager som beräknas stå klart i slutet på 2021.

– Etableringen i Borås ska ses i ett större perspektiv och som en del av vår strategi där vi på allvar kan erbjuda våra kunder en helhetslösning och vara en fullständig logistikpartner till våra kunder, säger Niklas Andersson, Executive Vice President and Head of Logistics, DFDS A/S.

Niklas Andersson menar att Borås har en närhet till kontinenten och även till DFDS kunder i Storbritannien som är företagets största marknader ihop med Skandinavien.

– Borås är en central punkt och knyter ihop dessa områden på ett naturligt sätt. Närheten till Göteborgs hamn är viktig för oss och med en etablering i Viared så bibehåller vi denna närhet. Relationen till både kommun och entreprenör har också varit avgörande för vårt beslut, säger Niklas Andersson.

DFDS kommer att erbjuda traditionell lagring och distribution av kundernas produkter samt värdeadderande tjänster såsom Tull.

– Dessutom kommer vi genom vårt befintliga nätverk ha stora möjligheter att erbjuda infrakter, det vill säga inbound to warehousing, via land och sjö, förklarar Niklas Andersson.

DFDS etablering i Borås stärker regionens mål om fortsatt tillväxt inom logistiknäringen.

– Etableringen går också hand i hand med vår vision om att vara Sveriges framtida handelsnav, säger Anna Mattsson, etableringsansvarig och digital näringslivsutvecklare på Borås Stad.

Illustration över DFDS kontor. Svart exteriör med DFDS logotyp.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-03-16] DFDS etablerar sig på Viared

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol