Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Hur går det för Borås egentligen?

Artikeln publicerades:

För oss i Borås Stad är ett gott företagsklimat avgörande. Under textilkrisen på 60- och 70-talen fick vi känna av vad som händer när företagen försvinner, och det vill vi inte uppleva igen.

Därför jobbar vi på flera olika fronter för att Boråsföretagen ska bli fler, vara framgångsrika och växa. Vi initierar och driver flera olika projekt för att Borås ska ligga i teknikens framkant, t.ex. inom hållbara transporter och logistik. Vi stödjer våra olika kluster för att göra dem ännu starkare. Vi jobbar för att se till att det finns kompetens att rekrytera. Vi vill helt enkelt vara en företagarkommun i framkant!

Ytterligare ett exempel på detta är Update Borås, vår lokala konjunkturrapport och samtalsarena. I början av maj bjöd vi in till det första mötet. Vi vill att Update Borås skall vara en mötesplats för de ledande företagsledarna och motsvarande i vår stad där vi dels får information om hur det går för Borås – egentligen, dels får tillfälle att samtala om nuläge och framtid. Hur företagen och Borås Stad, var och en på sitt sätt eller tillsammans, kan bidra till en positiv utveckling. Nätverket Update Borås ska träffas två gånger per år.

Hur går det då för Borås egentligen? Väntar en lågkonjunktur bakom hörnet?

Nej, det finns inga tydliga tecken på det. De flesta siffor, förutom kompetensbristen som ju är ett resultat av högkonjunkturen, är stabilt positiva. Möjligen har lutningen på kurvan minskat något mot flack. Vi får se i november, då vi presenterar en ny Update Borås. Du som får vår inbjudan, kom till mötet. Vi behöver din erfarenhet och input. Update Borås finns nu på vår hemsida, boras.se/naringsliv.

Sammanfattningsvis kan vi alltså säga: Det går bra för Borås just nu! Företag väljer att flytta hit, bygga nytt och expandera i vår kommun. Och när det går bra för företagen går det bra för Borås. Bra företag skapar bra jobb som ger resurser och utveckling i näringslivet och i staden. Det ger oss som bor här fina förutsättningar för att trivas och utvecklas.

Trevlig sommar önskar Anders med personal!

Foto Anders Glemfelt
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-06-17] Hur går det för Borås egentligen?

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol