Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Knalleland - ”Ett stort år för oss”

Artikeln publicerades:

2020 är ett jubileumsår för Knalleland som firar 45 år. Det är också ett år av många förändringar.

– Det är mycket som händer hos oss just nu, både på kort som på lång sikt, säger Kristofer Granefelt, Centrumledare Knalleland.

En av förändringarna som skett inför 2020 är att Kristofer fått förstärkning i form av marknadskoordinator Jacqueline Karlsson. Tillsammans jobbar de med syftet att skapa ett levande Knalleland med brett utbud och många besökare. Arbetet innefattar stort som smått, från att förhandla avtal kring belysning till att boka jultomten eller ordna event. Med dubblad styrka är målet att kunna vara mer närvarande bland besökare och handlare.

– I och med 45-årsjubileumet kommer året dessutom bjuda på extra många event och aktiviteter, säger Jacqueline.

En utmaning som de flesta handelsområden upplever är förändringen i hur människor handlar. Det har bland annat påverkat våning 2 i Knalleland som nu rustas för att göra plats för andra typer av verksamheter än tidigare. I Knalleland i stort ser man i dagsläget en minskning för detaljhandeln men en ökning i volymhandel och dagligvaruhandel. Samtidigt är flera nya bostäder på gång i området och en flytt av bussgatan för att göra plats för torggata med uteserveringar planeras – förändringar som ska bidra till att locka mer folk och få dem att stanna längre. Planerna är en del i det större projektet om ett urbant stråk från Centrum till Sjöbo.

– Inom vissa områden, exempelvis volymhandeln, är ökningen stor, så det vi jobbar med nu är hur vi skapar en liknande utveckling på andra områden. En viktig del är att skapa ett tillgängligt och levande område där vi ger boråsarna något mer än vad de får genom e-handeln – som service, event och upplevelser. Det är viktigt för Borås utveckling i stort att boråsarna handlar i sin egen stad, säger Kristofer.

Jacqueline och Kristofer från Knalleland
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2019-12-17] Knalleland - ”Ett stort år för oss”

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol