Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kreativ verksamhet som gärna lyfter samverkan

Artikeln publicerades:

Deras vägar korsades under 2017 och tre år senare kunde Sandra Stefansson och Ann-Louise Håkansson öppna Bruket i Wiared.

De träffades när de medverkade i Team Rynkeby, ett välgörenhets-projekt som verkar för att samla in pengar till Barncancerfonden.

– Vi fastnade för varandras driv och har därefter jobbat tillsammans i flera projekt. När vi sedan fick möjligheten att ta över fastigheten Bruket huserar på så tog vi chansen. Vi fick tillgång till lokalerna i september 2020 och öppnade grindarna i december 2020, säger Sandra Stefansson, delägare i Bruket i Wiared.

De tog med sig all sin tidigare erfarenhet och kokade ner det till Bruket i Wiared.

– Vi har från start haft en vision om en mötesplats där människor träffas och vägar korsas. Vi visste att vi ville ha café och butik på gården, men även ett större fokus på evenemang, konferenser och tillställningar, säger Sandra Stefansson.

Den andra delägaren Ann-Louise Håkansson har sedan sjutton år tillbaka drivit inredningsföretaget Hjärterum där hon kombinerat butik med kommersiella och privata inredningsuppdrag. Sandra Stefansson har en bakgrund inom retail och har vid sidan av det jobbat med ritningsprojekt kring hus och bygglov i egen regi. Inför starten av Bruket i Wiared var det viktigt att områdets historia skulle genomsyra verksamheten.

– Tidigare var här ett brukssamhälle och marken är fortfarande omgärdad av stora ekar och gamla bruksmarker. Som en hyllning till de människor som en gång levt här och brukat jorden valde vi namnet Bruket. Vi vill helt enkelt minnas deras historia och fortsätta att bruka denna härliga plats på vårt sätt, säger Sandra Stefansson.

Bruket är en kreativ plats där både brukscafé, lunch, butik samt Brukets camping huserar. Bruket gör mycket i egen regi, men tycker även det är viktigt med samverkan.

– Vi vill samverka, inspireras och utbyta kompetenser med såväl lokala som långväga partners och vår affärsidé bygger mycket på bra och genuina samarbeten.

De startade mitt under pandemin, men har kunnat anpassa sin verksamhet efter rådande restriktioner.

– Vi har följt vår plan med viss anpassning, men ett större fokus har flyttats till utflyktsmålet Bruket med cafét och butiken som kärna. Där vi kunnat nyttja tomten och våra ytor för besökarna, men en del evenemang har pausats.

De planerna kommer inom kort att återupptas.

– Närmast i tiden ligger en fin höst där vi ska genomföra en höstmarknad, matdagar och flera evenemang. Vi planerar även för kommande julbord, syr ihop företagspaket på veckorna kombinerat med privata bokningar på helgerna, säger Sandra Stefansson och tillägger att det även blir mer fokus på deras kök och bageri.

– Vi tror att det blir ett fint komplement till övriga verksamheter i Viared när det kommer till lunch och nybakat.

Foto med naturomgivning och träbyggnaden Bruket i Wiared bedriver sin verksamhet i.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-09-23] Kreativ verksamhet som gärna lyfter samverkan

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol