Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nytt digitalt distrikt utvecklas i Borås

Artikeln publicerades:

I Pulsenkvarteret planeras nu ett helt nytt område med fokus på tech och IT. Målet är att samla kompetens på ett ställe där samverkanseffekterna stärker Borås konkurrenskraft ytterligare.

– Med Pulsens IT-bolag som bas samlar vi kunskap, erfarenhet och kompetens inom tech på ett ställe. Detaljplaneprocessen är strax i samrådsfasen och strukturplanen är klar, vi ser nu fram emot nästa steg där vi håller på att fylla byggnaderna med verksamheter, säger Christer Södeliden, vd på Pulsen Fastigheter.

Visionen för det digitala distriktet är att skapa en ny stadsdel i Borås.

– Vi vill skapa en levande stadsdel där både bostäder, hotell och företag bidrar till liv dygnet runt och där olika typer av digitala lösningar står i fokus, bidrar till mervärdet samt utvecklingen av området även framåt, säger han.

– Företag som väljer att etablera sig här ska stärka sin verksamhet genom byggnaderna, utemiljön och genom mötena mellan verksamheter. Både den digitala och den analoga miljön ska hjälpa dem att prestera bättre, säger Eva Öhlund, projekt- och fastighetsutvecklare på Pulsen Fastigheter.

Hon tillägger att området blir en förlängd del av stadskärnan och en viktig del av Viskans park i Borås som planeras rakt genom området.

– Vi hoppas att kvarteret blir en myllrande plats där människor vill bo, hänga och där företag kommer växa samt kanske även en plats för utbildningar inom IT och tech.

En digital visionskiss över det nya området. Ljusa byggnader, gator och människor en solig höstdag.

Illustrationen är gjord av Malmström Edström Arkitekter.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-09-09] Nytt digitalt distrikt utvecklas i Borås

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol