Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Överraskade näringsidkare prisades

Artikeln publicerades:

- Det är väldigt positivt att få den här uppskattningen, trots att vår verksamhet ligger ute på landet. Förhoppningsvis innebär detta att vi når en ännu bredare målgrupp.

Det säger en märkbart rörd Malin Jagetun som tillsammans med Oskar Lorentzon driver Vänga Kvarncafé & Bageri. De tilldelades priset Årets Café under den årliga galan för tävlingen ”Årets Butik” som arrangerades på Åhaga den 22 februari.

Sedan Malin och Oskar tog över caféet för omkring fem år sedan har de byggt bageri och förråd, renoverat och målat om. Fokus framöver är att försöka göra saker på ett ännu bättre sätt. Det handlar om alltifrån personalvård och ekonomi till hållbarhet och kundupplevelser.
– Det bästa med vårt jobb är alla möten och intressanta samtal med alla sorts människor, säger Malin.

Cassise tilldelades priset Årets Butik på galan. Harout Ayvazian som äger delikatessbutiken, berättar att han och kollegorna blev ”chockade av glädje” när deras butik nämndes som vinnare.
– Det här priset ger oss en skjuts framåt och gör att vi vill ge ännu mer till våra kunder och staden Borås, säger Harout.

Han avslöjar att det finns planer på att bygga ut butiken för att kunna utöka sortimentet av delikatesser. Allt för att kunna glädja gamla som nya kunder.
– Den sociala biten är viktig för oss. Det är det som gör att man saknar sitt jobb hela tiden. Det blir som en familjerelation.

Utmärkelsen Årets Salong gick till Karma. Det fick de två ägarna Kristina Danklint och Carolina Lethinen Carlén samt deras medarbetare att flyga upp ur stolarna av glädje.
– Priset ger oss energi att fortsätta hålla den höga nivån uppe och bli ännu bättre, säger Carolina.
Framöver ska Karma erbjuda frisörutbildningar tillsammans med sin leverantör Tendenz. Man letar aktivt efter nya frisörtalanger och undersöker även olika sätt att utveckla verksamheten.
– Karma är mer än en salong. Det är en plats där människor möts, trivs och nätverkar. Med oss vet man aldrig vad som händer härnäst. Inga idéer är för stora för oss när det känns rätt.

Sist men inte minst tilldelades Balthazar priset Årets Restaurang.
– Priset är framför allt glädjande för vår personal som jobbar stenhårt varje dag med att sätta oss på restaurangkartan, berömmer Robin Andersson, delägare i Balthazar.

Inga större förändringar planeras inom den närmaste tiden utan fokus är att fortsätta erbjuda smakupplevelser i form av en ny vårmeny inom kort.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det som gör att man med glädje jobbar varje helg är att kunna blicka ut över en fullsatt restaurang med nöjda matgäster, avslutar en märkbart stolt restaurangägare.

Här är vinnarna 2024:
Årets Butik: Cassise
Årets Salong: Karma
Årets Restaurang: Balthazar
Årets Café: Vänga Kvarncafé & Bageri

Tävlingen ”Årets Butik” arrangeras av Borås Stad, Borås Tidning och Borås City.

Flera personer som står och sitter ner och minglar
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-03-20] Överraskade näringsidkare prisades

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol