Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Nu kan du söka pengar från Borås Stads naturvårdsfond

Artikeln publicerades:

Har du funderat på att anlägga en damm eller en blomsteräng för bin och fjärilar? Eller röja och stängsla in den där betesmarken som håller på att växa igen? Eller har du en tanke på någon annan naturvårdsåtgärd?

Svarar du ja på någon av dessa frågor och ännu inte har påbörjat själva arbetet kan det vara läge att söka pengar från naturvårdsfonden.

Bidrag från fonden kan sökas av enskilda personer, föreningar och företag och även internt inom Borås Stad. Bidrag har tidigare bland annat beviljats för restaurering av betesmarker, vattendrag och beskärning av skyddsvärda träd.

Skicka in din ansökan senast 29 februari. Tänk på att naturvårdsåtgärden måste göras i vår kommun och att bidrag inte lämnas till redan genomförda åtgärder eller inköp av enbart utrustning.

Du kan läsa mer om Borås Stads naturvårdsfond och hur du ansöker på länken nedtill.

Naturvårdsfonden

Tankebubbla med en vattendamm i

På bilden ser du en besannad idé. Fotot i tankebubblan är från Äskhult (mellan Kinnarumma och Aplared) där en damm är iordningställd för att bland annat gynna större vattensalamander. Detta projekt är ett av flera projekt i kommunen som fått bidrag från Borås Stads naturvårdsfond.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-02-07] Nu kan du söka pengar från Borås Stads naturvårdsfond

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol