Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Vi vill skapa ett nytt bostadsområde i Bergsäter

Artikeln publicerades:

Ett nytt bostadsområde med radhus och flerbostadshus, förskola och vårdboende i mindre skala och centrumverksamheter i bottenplan. Det är några av de planer vi vill förverkliga i Bergsäter på Åkermyntan 5 med flera.

Sedan området planlagdes 1946 har diverse industrilokaler byggts och innan dess fanns det troligen två eller tre äldre bostadshus. Nu vill vi använda det strategiska läget nära centrum och knytpunkter för kollektivtrafik för att skapa ett område att både bo i och besöka.

– Vi hoppas att det nya bostadsområdet ska stärka helheten och identiteten i området. Vi vill också bidra med plats för servicefunktioner och inbjudande och användbara stadsrum, förbättrat parkstråk och bättre tillgång till naturområden i närheten, berättar Leila Alves Bonnier, planarkitekt.

Som boende och besökare skall man uppmuntras till hållbara levnadssätt, bland annat genom att till vardags kunna ta sig runt till fots, med cykel eller med kollektivtrafik.

Detta är den andra granskningen för Bergsäter, Åkermyntan 5 med flera. Den genomförs på grund av den långa tid som passerat sedan den första granskningen 2018.

Information, ikon

Mer om granskning 2, detaljplan för Bergsäter, Åkermyntan 5 med flera

Samrådstiden pågår mellan 4 juni och 25 juni. Du kan redan nu maila dina synpunkter till detaljplanering@boras.se. Skriv planens diarienummer BN2015-0887 i ämnesraden.

Läs mer om planen och berätta vad du tycker:

Skiss på byggnader på Bergsäter

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-06-07] Vi vill skapa ett nytt bostadsområde i Bergsäter

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol