Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stad gästar nätverk mot radikalisering

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Borås Stads arbete mot våldsbejakande extremism uppmärksammas vid internationell konferens.

Niclas Persgården, verksamhetsutvecklare mot våldsbejakande extremism på Centrum för kunskap och säkerhet (CKS), är inbjuden att medverka vid det internationella RAN-mötet i Zagreb 22–23 november.

RAN är ett EU-finansierat nätverk för att motverka radikalisering och våldsbejakande extremism, och utläses Radicalisation Awareness Network. Vid ett seminarium under mötet i Zagreb kommer Niclas Persgården att berätta om Borås Stads arbete mot våldsbejakande extremism, radikaliseringsprocesser och risker med den ökande polariseringen i samhället.

Den övergripande frågan är hur man kan motverka och förebygga våldsbejakande extremism genom att arbeta med familjer och samhällsgemenskaper, och genom att stödja personer som upplever diskriminering och rasism.

– Jag kommer att tala om hur vi jobbar i våra socialt utsatta områden, och hur vi arbetar mot radikalisering, Det som är lite unikt är samarbetet mellan Borås Stad och polisen som fungerar väldigt bra hos oss, säger Niclas Persgården.

En aktuell fråga är också ensamagerande gärningspersoner, personer som agerar på egen hand, inspirerade av andras handlingar eller under inflytande av psykisk ohälsa.

– Vi har just tagit initiativ till ett nätverk, internt och externt, för att tidigt upptäcka eller förebygga ensamagerande, säger Niclas Persgården.

Många yrkesgrupper kommer att finnas bland besökarna på RAN-mötet i Zagreb – forskare, poliser, anställda i socialtjänst, kommunala samordnare och fältarbetare som i sin vardag arbetar med de här frågorna.

Vy över Borås.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-11-22] Borås Stad gästar nätverk mot radikalisering

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol