Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Internationella ungdomsprojekt i fokus när isländsk delegation besökte Borås

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Inspiration, tips och idéer till internationella ungdomsprojekt och utbyten – det stod på agendan när en isländsk delegation besökte Borås i veckan.

I veckan fick Borås Stad besök av en delegation med representanter från tre isländska kommuner och från Myndigheten för ungdoms och civilsamhällsfrågor i Sverige (MUCF).

Syftet med studiebesöket var att lära mer om hur Borås Stad arbetar med internationella volontärer och ungdomsutbyten samt att få inspiration till ett kommande pilotprojekt på Island.

– Det har varit inspirerande att besöka Borås. Deltagarna har fått nya idéer och perspektiv och det har varit givande att få prata med de europeiska volontärer som nu är i Borås, säger Óli Örn Atlason, programansvarig för Erasmus+ och europeiska solidaritetskåren på Island.

Borås Stad har lång erfarenhet av internationella ungdomsutbyten och volontärsprojekt. Ungdomsutbyten vänder sig till unga i åldrarna 13 till 30 år. De ger möjlighet att tillsammans med andra ungdomar genomföra projekt och utbyten i olika europeiska länder. Volontärsprojekt kan genomföras enskilt under en längre tidsperiod.

– Genom utbyten får vi visa upp Borås Stad och det arbete vi gör, samtidigt som vi kan få inspiration från kollegor i andra länder. Vi kommer hålla kontakt med våra isländska kollegor med förhoppning om gemensamma projekt framöver, säger Edina Begovic, internationell utvecklingsledare på Fritids- och folkhälsoförvaltningen i Borås Stad.

Delegationen från island

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-10-14] Internationella ungdomsprojekt i fokus när isländsk delegation besökte Borås

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol