Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Över 300 ungdomar bidrar till ett rent och snyggt Borås

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Efter förra årets lyckade satsning kommer åter igen över 300 ungdomar erbjudas feriearbete med städning och underhåll av staden. Vi söker nu handledare som kan leda gruppen med ferieungdomar.

Samverkan för arbete i pandemitider

Förra året gjorde pandemin det svårt att hitta ferieplats åt alla ungdomar som brukar arbeta inom Borås Stads verksamheter. Då gick Tekniska förvaltningen, Lokalförsörjningsförvaltningen, Miljöförvaltningen, Fritid- och folkhälsoförvaltningen och Servicekontoret ihop och lyckades skrapa fram 300 platser inom skötsel av staden.

–Det var ett väldigt lyckat initiativ som fungerade över förväntan. Ungdomarnas insatser var verkligen ovärderliga och staden var skinande ren efter deras arbete. Dessutom fick vi internt ett bevis på att bara vi arbetar tätt mot samma mål så kan vi lösa mycket tillsammans, berättar Jessika Olausson, HR-chef på Tekniska förvaltningen.

Söker handledare

Efter den lyckade insatsen kommer staden erbjuda arbeten inom skötsel av staden till 300 ungdomar även i år. Just nu pågår arbetet med att skicka ut välkomstbrev till ungdomarna som redan erbjudits platser samtidigt som sökandet efter handledare har startat.

– För att kunna organisera alla ungdomar krävs det att vi har engagerade handledare som både kan leda gruppen och själva delta i arbetet, säger Jessika Olausson.

Renhållning på land och i vatten

Under sommaren kommer den som bor i Borås med omnejd kunna se ferieungdomarna och deras handledare både i centrala Borås och i ytterområdena. De kommer bland annat hjälpa till med att hålla parkerna rena från skräp, utföra enklare målningsuppdrag och inventera invasiva växter.

– Nu arbetar vi hårt med att ordna allt innan första ferieperioden i mitten av juni drar igång. Vi upprättar bland annat säkra rastlokaler för dem så att det inte ska finnas någon risk för trängsel. Vi har ett riktigt gott samarbete så det kommer bli toppenbra även i år, konstaterar Jessika Olausson.

Är du intresserad av att arbeta som handledare i sommar? Vi söker dig som är trygg, har ett tydligt ledarskap och som inte är rädd för att ta i. Ta chansen och sök ditt meningsfulla handledarjobb redan idag!

Två varselklädda ungdomar målar ett grönt räcke vid Jössabron i Borås.

Två ferieungdomar målar räcket vid Jössabron.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2021-04-26] Över 300 ungdomar bidrar till ett rent och snyggt Borås

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol