Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Sjömarkenskolan inviger sin superpark

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Under morgonen var det äntligen dags att inviga Sjömarkenskolans egen superpark. Elever från förskoleklass till och med årskurs 3 fick under firandet plantera sina egensådda majsplantor, dansa och äta popcorn.

I början av maj fick Sjömarkenskolans elever plantera fröer till majs tillsammans med Herr Ek. Sedan dess har planteringen fått växa till sig. Under morgonens invigning var det dags att sätta plantorna i jorden.

När eleverna väntade på sin tur att gräva i jorden fanns det popcorn att knapra på och tipspromenad. En DJ fanns på plats och spelade musik för de som ville dansa. Eleverna fick också vara med och klippa invigningsbandet tillsammans.

Sjömarkenskolans park är prydd med en hajmun, något som barnen själva ritat och planerat för tillsammans med Borås Stad. Odlingsbäddar har förberetts och även hasselbuskage och fjärilsängar har planterats.

Namntävlingen

Under jubileumsåret 2021 döptes Borås superpark till Viskans park. Namnförslaget tog sig från barnens namntävling in i finalen där den vann boråsarnas röster med nästan 40 procent.

Vinsten bestod av en parkbänk på Hallbergsbron tillägnad skolan och en egen superpark till sin skolgård till ett värde av 50 000 kronor. Barnens namntävling och invigningen anordnades av Urban Talks i samarbete med Navet.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-05-25] Sjömarkenskolan inviger sin superpark

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol