Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Tyck till om Borås nya stationsområde!

Artikeln publicerades:

Denna nyhet kan innehålla inaktuell information

Det kan bero på att nyheten är publicerad för länge sedan eller att ny information har ersatt denna.

Hur ska området runt centralstationen bli och vad tänker kommunen göra med Krokshallsberget? Var med och prata om framtidens Borås med oss och se hur Västra Centrum kan utvecklas!

Ibland kan det kännas som att det helt plötsligt bara grävs. Men nu vi vill att du ska vara delaktig i ett tidigt stadium av stadsutvecklingen!

Vi arbetar med att ta fram strukturskiss Västra Centrum, alltså en gemensam vision för hur området kring centralstationen, Krokshallsberget och nedre Norrby kan se ut. Vi vill presentera vad vi har arbetat fram hittills och vi vill veta om du delar vår bild av framtidens Borås. Det kanske är det sämsta du sett? Eller något riktigt häftigt?

Se vart vi är på väg

Onsdag 16 november är du välkommen att se området på plats tillsammans med Borås stadsarkitekt och stadsträdgårdsmästare. Följ med oss runt, upp på och in i Krokshallsberget. Efteråt beger vi oss till Stadsrummet som ligger i Kulturhuset. Där kan du höra mer om Strukturskiss Västra Centrum och lämna synpunkter. Självklart bjuder vi på något att äta. Var med på en del eller allihopa.

  • Klockan 16:00: Stadsvandring med Borås stadsarkitekt och stadsträdgårdsmästare. Följ med oss runt, upp på och in i Krokshallsberget. Vi möts vid Devil Whirls, konstverket vid resecentrum.
  • Klockan 17:30: Presentation i Stadsrummet i Kulturhuset om strukturskiss Västra Centrum.
Vision över Krokshallstorget av Fredblad

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2022-11-03] Tyck till om Borås nya stationsområde!

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol