Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Dokumentärfrossa: Fyra döttrar

Tunisiens Oscarbidrag är en gripande meta-dokumentär som tar oss på en intim resa fylld av hopp, uppror, skratt, tårar, våld, systerskap och liv. I skarven mellan ljus och mörker står Olfa, en tunisisk kvinna och mor till fyra döttrar. En dag försvinner de två äldsta. Kvar är Olfa och de två andra systrarna i en förlamande saknad. För att fylla deras plats bjuder filmskaparen Kaouther Ben Hania in professionella skådespelerskor. Tillsammans skapar de en unik dokumentär filmupplevelse om en splittrad familj i ett samtal om det öppna sår som radikalisering, dysfunktionella relationer och generationstrauma utgör för många i Tunisien. “As long as we don’t talk about it, then we’re not going to heal.”

Köp biljett (Gå 2 för 1!) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Erbjudande i samarbete med TriArt och Amnesty

Borås Bio Röda kvarn

Tid:
Plats: Borås Bio Röda Kvarn

Filmfakta

Regi: Kaouther Ben Hania
Medverkande: Olfa Hamrouni, Eya Chikhaoui m fl
Land: Frankrike/Tunisien/Tyskland/Saudi Arabien/Cypern
År: 2023
Censur: Från 15 år
Längd: 107 minuter
Originaltitel: Les filles d’Olfa
Biljetter: 90 kronor Köp biljett (Gå 2 för 1!) Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Erbjudande i samarbete med TriArt och Amnesty. Du kan även köpa biljett direkt i kassan. Öppnar 30 minuter före aktuell föreställning. Med reservation för slutsålt.

TIPS! Läs om övriga dokumentärer som visas under Dokumentärfrossa 12-22 maj

Trailer

Sociala medier

Facebook

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: [2024-03-15] Dokumentärfrossa: Fyra döttrar

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol