Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Karriärföretag 2024

Borås Stad är ett Karriärföretag 2024. Varje år utses ett antal arbetsgivare i Sverige som anses erbjuda unika karriär- och utvecklingsmöjligheter för studenter och unga yrkesverksamma.

Borås Stad får utmärkelsen för femte året i rad, något vi är stolta över.

Syftet med Karriärföretagen är att förenkla för Sveriges studenter och unga yrkesverksamma att hitta sin nästa arbetsgivare. Därför har Karriärföretagen analyserat vilka arbetsgivare i Sverige som erbjuder de främsta karriär- och utvecklingsmöjligheterna för unga talanger. Av 1 000 företag, statliga verk, myndigheter och kommuner i Sverige är det 100 arbetsgivare som passerar nålsögat och av en expertpanel anses särskilt attraktiva.

Urvalskriterier och expertpanel

Alla arbetsgivare i Sverige har möjlighet att bli ett karriärföretag och få utmärkelsen. Initialt krävs att de lever upp till ett antal grundkriterier som innebär att det är minst 250 anställda och/eller har en omsättning på 250 miljoner, att det finns en personalchef och ett löpande rekryteringsarbete. Därefter är det en expertpanel som betygsätter arbetsgivarna inom fyra olika områden: karriärsidor på webben, närvaro och kvalitet i sociala medier, aktiviteter gentemot studenter och unga yrkesverksamma samt attraktivitet som arbetsgivare i externa mätningar.

Urvalsprocessen, Karriärföretagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Karriärföretag-emblemet är ett signum och en svensk kvalitetsstämpel för ett professionellt utfört employer branding-arbete, eller arbetsgivarvarumärkesarbete. De företag som får utmärkelsen får under ett års tid använda sig av emblemet.

Läs mer

Läs mer om Karriärföretagen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Karriärföretagets emblem rund röd cirkel med texten 2024 och en guldfärgad krona.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Karriärföretag 2024

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender