Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Använd arkiven

Är du på jakt efter en specifik uppgift eller bara nyfiken i största allmänhet? På Stadsarkivet kan du både hitta detaljerna och göra djupdykningar i Borås historia. Här förvaras allt från betygskataloger och domböcker till protokoll från kommunens olika nämnder. Merparten av handlingarna är offentliga och därmed tillgängliga för allmänheten, medan en mindre del innehåller uppgifter som omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen.

Sök i våra arkivförteckningar

Stadsarkivets förteckningar finns tillgängliga på internet. Du kan du söka i arkivbestånden i lugn och ro på Nationella Arkivdatabasen (NAD) på Riksarkivets webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Bildarkivet

Borås Stadsarkivs bildarkiv finns numera på Digitalt Museum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster., där vi i dagsläget har publicerat drygt 2000 bilder av fotograferna Gustaf Nilsson och Frithiof Mörk. Antalet bilder kommer dock att öka efterhand.

Kartor

Hur såg det ut på Norrby på 1920-talet? Var låg stadens fattighus som byggdes 1827? I vår forskarsal finns ett antal kartor som visar hur Borås har förändrats över tid. Om du vill ta del av dem utan att besöka oss, finns de också tillgängliga nedan i form av högupplösta bilder. Klicka på valfri karta för större bild. 

Boråskarta 1856

1856

Boråskarta 1887

1887

Boråskarta 1910

1910

Boråskarta 1929

1929

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Använd arkiven

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol