Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Ritningar och handlingar

Inför min ansökan eller anmälan

Här hittar du ritningar som alltid ska vara med

Använd kommunens kartunderlag till situationsplanen!

Läs mer om kart- och mättjänster.

Söker du ritningar på din fastighet?

Om du söker ritningar på din fastighet, kan du mejla till oss. Då tittar vi i vårt arkiv och ser om vi har några. Skriv gärna vilka ritningar det är du vill ha, och om du vill ha dem skickade till din mejl eller utskrivna och skickade per post. Mejla till oss så hjälper vi dig!

Viktigt

  • Lämna in alla efterfrågade handlingar när du ansöker eller gör en anmälan. Då blir ditt ärende komplett fortare och vi kan handlägga ärendet både snabbare och smidigare.
  • De handlingar du lämnar in blir offentliga. Detta innebär att vem som helst kan be att få se dem.
  • Vår uppgift är att säkerställa att du följer de lagar och regler som finns kring byggnader och byggprodukter, för att värna om din omgivning och miljön. Därför behöver du skicka in ett antal ritningar och andra handlingar, som visar placeringen och utformningen på det som du ska bygga. Det är viktigt att alla tekniska krav uppfylls och att kontroller görs på rätt sätt, när du bygger eller river något.
  • Om du skickar in dina handlingar digitalt, måste du spara varje enskild handling i en separat fil. Den måste vara vänd åt rätt håll (som ett liggande dokument). Spara inte alla handlingar i en och samma fil, för då tar det längre tid för oss att handlägga ärendet.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ritningar och handlingar

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol