Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Personligt ombud

Vi vänder oss till dig som är 18 år eller äldre, folkbokförd i Borås kommun och har en psykisk funktionsnedsättning som gör att du är i behov av vård, stöd och andra insatser i samhället.

Vad gör ett personligt ombud?

Personligt ombud arbetar tillsammans med dig som ett stöd för att du ska kunna söka hjälp och rådgivning utifrån dina önskemål, behov och lagliga rättigheter. Eftersom vi inte är någon myndighet beslutar vi aldrig om några insatser eller behandlingar, vi för heller inga journaler.

Tiden du har ett personligt ombud kan variera. Kanske är du bara i behov av stöd under ett par månader, eller så behöver du stöd under en längre tid.

Personligt ombud är kostnadsfritt. Våra tjänster är ingen rättighet, vilket innebär att det personliga ombudet kan säga nej till vissa tjänster eller uppdrag.

Hur kommer du i kontakt med personligt ombud?

Du som behöver ett personligt ombud kan själv kontakta oss, men även andra kan hjälpa till att förmedla kontakten. Det är bara du själv som avgör om du vill ha ett personligt ombud.

På grund av stor efterfrågan har vi för närvarande långa väntetider för att få ett personligt ombud, men vi arbetar för att väntetiden ska bli så kort som möjligt.

Besöksadress: Flaménska gården, Södra torget 4

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Personligt ombud

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender