Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Museer

Alla kommunens museer har någon avdelning eller del som har inriktning mot barn. Textilmuseet och Borås konstmuseum har skapar verkstad och på Borås Museum kan du uppleva hur det var förr.

Borås Konstmuseum

Borås Konstmuseum har fri entré för alla och erbjuder museilektioner och skaparverkstad med en mängd olika aktiviteter för barn och unga. Lördagsbarn i ateljén med museets pedagoger. Konsthänget för unga med olika intressanta inbjudna föreläsare finns i vårens program. På sommarlovet anordnas Konstkollo.

Borås Konstmuseum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Borås museum

Borås museum i Ramnaparken utgör en grön oas mitt i Borås med historiska byggander, grönområde och museum. En unik upplevelsemiljö i spännande samspel mellan dåtid och nutid. Alla barn och ungdomar ska få kunskap om vårt kulturarv. Borås Museum med friluftsmuseet är ett kulturhistoriskt museum som vill väcka tankar, samtal och insikter kring vår historia.  

Borås museum Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Textilmuseet

På Textilmuseet finns det mycket att göra och upptäcka för barn och vuxna. Här arrangeras olika program, speciellt riktade till barn med familj. Oavsett när du än kommer finns alltid något kul att ta sig för. Tillsammans med Textilmuseets pedagoger erbjuder vi visningar och aktiviteter för elever från förskoleåldern till gymnasiet.

Textilmuseet Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Museer

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender