Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Museum

Fällhult på Borås Museum

Välkommen till Borås museum!
Här kan du uppleva hur livet var förr i Sjuhäradsbygden. Museet ligger i Ramnaparken som är en grön oas för många av stadens invånare och besökare. Följ med på visningar, leta efter rävskyltarna och lär dig om livet förr. Njut av den vackra miljön, fika på café Gästis, lek och delta i våra olika aktiviteter.

I parken finns även skyltar med QR-koder där du kan få mer information om labyrinten, milstenarna, kyrkan och andra byggnader. Skyltarna finns tillgängliga hela året även när museet är stängt.

Öppettider

Under hösten och vintern är museet stängt och endast öppet för bokade grupper och klasser och under evenemang.

Sportlovsöppet på Borås Museum, 14/2 kl 12-15

Visningar av Dannikekvinnan kl 12:30 och 13:30. Följ med på visning och få reda på mer om Dannikekvinnan och tiden då hon levde! På museet visas skelett, skor och delar av kläder från en ung kvinna som levde i slutet av 1600-talet, 1942 hittades hennes kvarlevor i en mosse i Dannike. Vem var hon och varför blev hon begravd i en mosse?

Slöjda hjärtan på Alla Hjärtans dag. I slöjdverkstan kan du, i olika material, göra hjärtan och andra dekorationer såsom oro, spiror och blommor.
Fri entré , passar från ungefär 5 år och uppåt.
Tid: Drop-in kl.12.00-15.00

Välkomna!

Vill du veta mer om våra byggnader?

Du är när som helst välkommen att på egen hand vandra runt bland de kulturhistoriska byggnaderna i Ramnaparken. Om du vill ta reda på mer om byggnaderna och deras härkomst, så kan du med fördel ladda ner vår karta över parken, eller kolla på vårt Youtube-konto, där vi har laddat upp flera filmer. Nedan är t.ex. en film som beskriver varför byggnaderna flyttades till museiparken.

Karta över parken Pdf, 1.9 MB, öppnas i nytt fönster.

Se samlingen på Digitalt Museum!

Borås Museum och Textilmuseet har en gemensam föremålssamling som finns tillgänglig online via samlingsportalen digitaltmuseum.se. Sedan november 2020 lägger vi kontinuerligt upp föremål för publicering med målet att alla våra museiföremål så småningom ska vara tillgängliga på nätet.

Grunden för museernas samlingar lades i början av 1900-talet av De Sju häradernas Kulturhistoriska Förening som fortfarande är ägare till många av föremålen.

Följ oss gärna också på våra sociala medier och spana in våra samlingar på Digitalt Museum och Sketchfab! Du når alltsammans via länkarna nedan.

Klicka här för att se samlingen.

Tummen up

Sociala medier

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Museum

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender