Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Öppna ungdomsverksamheter och fritidsgårdar

I Borås finns ett stort antal öppna ungdomsverksamheter och fritidsgårdar för dig mellan 10–18 år. Till oss kan du som ung komma för att träffa vänner, lära känna nya människor, hitta på roliga saker, genomföra egna idéer och utveckla dig själv.

Våra olika lokaler erbjuder aktiviteter för musik, kreativt skapande, lek och sport. Du som ung är med och skapar innehållet i vår verksamhet. Ibland genomför vi resor och på loven kan du alltid delta i olika aktiviteter.

För mer information om aktiviteter som sker i verksamheterna, besök våra sociala medier.

Under loven kan du även hitta information om våra aktiviteter i kalendern.

Hos oss får det inte förekomma någon alkohol, narkotika, tobak eller doping. Vi jobbar tillsammans med våra besökare för att alla ska känna sig trygga hos oss, kunna delta och vara med och påverka våra aktiviteter.

Gårdskort och medgivande

På vissa aktiviteter och verksamheter behöver du som besökare ha ett gårdskort samt lämna in ett digitalt medgivande. Gårdskortet är personligt och du får det på en av våra fritidsgårdar/ungdomsverksamheter.

I medgivandet fyller du i information om du exempelvis får finnas med på bild, delta i aktiviteter eller om vi får skicka sms med information om verksamheten. Om du är under 18 år ska medgivandet fyllas i av din vårdnadshavare. Medgivandet ges digitalt.

E-tjänst för digitalt medgivande. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

För ungas bästa

Borås stad är medlem i olika samverkansorganisationer som stöttar i planering och uppföljning av vår öppna ungdomsverksamhet. Vi samarbetar med andra verksamheter, till exempel skola och bibliotek samt olika föreningar för att skapa en meningsfull fritid för alla unga i Borås.

Vi verkar för att främja social- och personlig utveckling hos unga. Vår personal har som uppgift att stötta och uppmuntra unga att bli aktiva deltagare i vår verksamhet och i samhället. Genom att arbeta med delaktighet och inflytande av unga uppmuntrar vi till jämställdhet, mångfald, kreativitet och engagemang.

Alla verksamheter

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Öppna ungdomsverksamheter och fritidsgårdar

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender