Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

E-faktura och Autogiro

E-faktura från Borås Stad

När du använder e-faktura skickar vi en elektronisk faktura till din internetbank istället för att skicka fakturan i ett kuvert till dig med posten. Du som använder tjänsten e-faktura får ett meddelande om att det har kommit en ny e-faktura när du loggar in i din internetbank, och då behöver du godkänna e-fakturan.

Alla privatpersoner som är kunder i Borås Stad kan få de flesta av sina fakturor som e-faktura. Ett par undantag är fakturor som gäller renhållning och hyresdebiteringar från Lokalförsörjningsförvaltningen. Tänk på att du inte kan ha både e-faktura och autogiro.

Du anmäler att du vill ha e-faktura genom att logga in i din internetbank.

Autogiro

Du som har barnomsorg, äldreomsorg eller färdtjänst i Borås Stad kan betala dina fakturor med autogiro. Avgiften dras automatiskt från ditt bankkonto varje månad.

Medgivande till betalning via autogiro

Du kan anmäla autogiro via din internetbank. Ange Borås Stad när du söker på mottagare. Du kan sedan välja vilket område du vill anmäla autogiro för.

Medgivande till betalning via autogiro kan även göras via olika tjänster för respektive område.

Legitimering och signering sker via BankID.

När du fyller i e-tjänsten medger du att betalning får göras till Borås Stad via autogiro genom uttag från det konto du anger i tjänsten. Betalning från ditt konto utförs på förfallodagen eller närmsta vardag efter.

För dig som saknar BankID och önskar autogiro, ring 033-35 71 16

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: E-faktura och Autogiro

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender