Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stads rättighetspris

Varje år med början 2021 delar den politiska Beredningsgruppen för medborgarinflytande ut ett pris till den eller dem de anser har spelat stor roll för arbetet med mänskliga rättigheter i staden under året.

Invånare kan också nominera personer, arbetsplatser, organisationer eller föreningar som förtjänar att uppmärksammas för sitt arbete med mänskliga rättigheter på lokal nivå.

2021 års vinnare Dorsa Rahimi

Dorsa Rahimi tilldelas 2021 år Rättighetspris för sitt engagemang för mänskliga rättigheter. Hon tar kampen för kvinnors rättigheter, står upp för barns rättigheter och tvingar vuxna att lyssna. Dorsa berättar ofiltrerat om sina egna upplevelser av mobbning och tar tydlig ställning för de som behöver det mest. Trots sin ringa ålder är hon med sin starka röst och sprudlande energi en förebild för många.

Dorsa Rahimi

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Stads rättighetspris

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Svante Stomberg på Sandwalls plats framför en filmkamera

  Stadsdirektören svarar på viral trend på TikTok

  Publicerad

  Sedan knappt en vecka tillbaka trendar hashtaggen #vadhänderiborås på den sociala mediekanalen TikTok. Bilden av Borås som sprids är en mörk och dystopisk plats...
 • Enhetschefer och kockar som tagit pris i White Guide Junior. 

  Borås Stad topp 3 i White Guide Junior

  Publicerad

  Av 10 nominerade kommuner hamnade Borås Stad på tredje plats i kategorin Årets hållbara skolmatskommun. Det stod klart igår den 20 september när White Guide Jun...
 • Chatboten HjälpSam

  Säg hej till vår nya digitala medarbetare!

  Publicerad

  Idag gör vår nya digitala medarbetare sin första dag på Borås Stad och boras.se. Hen kommer finnas tillgänglig för att besvara besökarnas frågor dygnet runt.
 • Ungdomar på en trappa

  Kommunstyrelsen får besök av Nordic Ice Breakers

  Publicerad

  Nio ungdomar från Borås åkte till Mikkeli i Södra Savolax för att träffa andra unga från våra nordiska grannländer i somras. Nu besöker de Kommunstyrelsens samm...
 • Plastband från kretsloppet

  Avstängda gator under Kretsloppet

  Publicerad

  Under Kretsloppet den 17 september kommer gator vara avstängda för trafik. Det kan vara bra att veta om du tänkt ge dig ut och åka.
Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender