Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stads rättighetspris

Varje år med början 2021 delar den politiska Beredningsgruppen för medborgarinflytande ut ett pris till den eller dem de anser har spelat stor roll för arbetet med mänskliga rättigheter i staden under året.

Invånare kan också nominera personer, arbetsplatser, organisationer eller föreningar som förtjänar att uppmärksammas för sitt arbete med mänskliga rättigheter på lokal nivå.

2023 års vinnare, Familjecentralen Sjöbo

Familjecentralen tilldelas 2023 år rättighetspris för sitt arbete med barn och föräldrar på Sjöbo. Tillsammans med barnen och föräldrarna arbetar de med att bygga förtroende, skapa mötesplatser och skapa förutsättningar för kunskap och lärande för att stärka barnets rätt till hälsa och utveckling. Familjecentralen arbetar för att barnens rättigheter ska bli tillgodosedda och att både barn och föräldrar ska ha inflytande över sin situation.

Familjecentralen Sjöbo

2022 års vinnare, Isabelle Åkerlind Hognert

Isabelle Åkerlind Hognert tilldelas 2022 års Rättighetspris för sitt engagemang mot klimatorättvisa och alla människors rätt till liv. Isabelle använder sin röst för att belysa farorna med klimatkrisen och hur den utmanar människors rättigheter, men också för att tala om vikten av en rättvis omställning där ingen lämnas utanför. Trots sin ringa ålder är Isabelle en förebild i arbetet för ett jämlikt och klimatneutralt Borås.

Isabelle Åkerlind Hognert

2021 års vinnare, Dorsa Rahimi

Dorsa Rahimi tilldelas 2021 år Rättighetspris för sitt engagemang för mänskliga rättigheter. Hon tar kampen för kvinnors rättigheter, står upp för barns rättigheter och tvingar vuxna att lyssna. Dorsa berättar ofiltrerat om sina egna upplevelser av mobbning och tar tydlig ställning för de som behöver det mest. Trots sin ringa ålder är hon med sin starka röst och sprudlande energi en förebild för många.

Dorsa Rahimi
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Stads rättighetspris

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Sammanträdeskalender

 • Fulllmäktigehuset

  Kommunfullmäktige

  Tid: kl.
  Plats: Fullmäktiges sessionssal, Sturegatan

 • Olovsholmsgatan 32

  Grundskolenämnden

  Tid: kl.
  Plats: Olovsholmsgatan 32, lokal Borgstena plan 1

 • Skylt där det står Sessioinssal

  Borås Stadshus AB

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Flygbild över stadshuskvarteret

  Kommunstyrelsen

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens sessionssal, Stadshuset

 • Ordförandeklubba

  Valnämnden

  Tid: kl.
  Plats: Kommunstyrelsens stora sessionssal, plan 3,5 i...