Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Ledare i Idrottsskolan

Som ledare behöver du inga speciella förkunskaper, det enda som krävs är att du är engagerad och tycker att det är roligt att se barnen utvecklas.

Idrottsskolan år 1  

Första året är oftast i den lokala idrottshallen där du leder gruppen i lek och motorisk grundträning. Innan idrottsskolan startar, får du en utbildning som ger tips på aktiviterer till träffarna och om hur du tar hand om en grupp på bästa sätt.

Du anmäler dig som ledare i samma formulär som du anmäler ditt barn!

Handledarinstruktioner, övningar och lektionsplanering. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Föräldraledarnas ansvar under år 1:

  • Leda gruppen i den lokala idrottshallen genom lekfulla övningar.
  • Registrera antal barn som deltar kontinuerligt samt notera då någon slutar. Upppdatering av idrottsskolans deltagarregister sker i maj varje läsår.
  • Ta emot och sprida information från idrottsskolans samordnare till barnen.
  • Ansvara för att samla in avgiften 100 kronor per barn och år som sedan betalas in per grupp till angivet konto  eller via Swisch till Borås Stad.
  • Delta i två utbildningskvällar som ger tips om övningar och hur man leder en grupp på bästa sätt samt närvara på en informationsträff.

Idrottsskolan år 2 och 3

​Andra och tredje året åker du tillsammans med barnen ut till föreningar och provar på idrotter. Du får chans att lära känna föreningslivet och utbudet av idrotter och aktiviteter som kan vara till stor hjälp när du ska guida ditt barn till bra val. Under de här två åren är din roll som ledare att agera som administratör, samordnare och eventuellt chaufför för gruppen.

Föräldraledarnas ansvar under år 2:

  • Ta kontakt med värdföreningen i god tid före varje ny period.
  • Ta emot och sprida information från idrottsskolans samordnare till barnen.
  • När ni är ute hos föreningarna ansvarar du för att hålla ihop gruppen och hjälpa till med ordningen. Gör detta i överenskommelse med föreningsledaren.
  • Registrera antal barn som deltar kontinuerligt samt notera då någon slutar. Upppdatering av idrottsskolans deltagarregister sker i maj månad varje läsår.
  • Ansvara för att samla in avgiften 100 kronor per barn och år som sedan betalas in per grupp till angivet konto eller via Swish till Borås Stad.
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Ledare i Idrottsskolan

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender