Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

ESC i Borås

Borås stad är mottagande organisation för ESC-volontärer. Varje år tar vi emot flera volontärer mellan 18-30 år från hela Europa.

Var arbetar volontärerna

Volontärerna arbetar inom Öppen Ungdomverksamhet och på Mötesplatser i Borås och svarar gärna på frågor om varför de väljer att volontärarbeta. För att följa deras spännande resa som utlandsarbetare i Sverige kika in på volontärernas Instagram @escboras Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. eller deras Facebook-sida Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Fritids- och folkhälsoförvaltningen tilldelas en Quality Label

Quality Label är EUs kvalitetsmärkning inom Europeiska Solidaritetskåren (ESC) som innebär att en verksamhet är godkänd för att ta emot eller sända volontärer inom Europa. Fritids- och folkhälsoförvaltningen är en av de första i Sverige att erhålla denna kvalitetsstämpel.

Europeiska Solidaritetskårens mål är att skapa ett mer inkluderande samhälle och hitta lösningar på samhällsproblem genom att föra samman unga.

Sedan 2014 har Borås Stad tagit emot internationella volontärer som arbetat inom den öppna ungdomsverksamheten. Volontärerna har skapat aktiviteter, stöttat barn och unga under deras fritid och bidragit med sina erfarenheter för att utveckla verksamheterna. Under åren har förvaltningen tagit emot 48 volontärer från bland annat Spanien, Italien, Frankrike, Portugal, Armenien, Ukraina och Irland.

Genom att Borås Stad erhållit Quality Label får det internationella arbetet en säkerställd budget fram till 2027 och kan fortsätta att arbeta med internationell volontärverksamhet.

Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: ESC i Borås

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

Ikon: Kalender

Kalender

 • Demensdagen


  Tid: kl.
  Plats: Träffpunkt Simonsland, Viskastrandsgatan 5, lokal...

 • Löv i fokus med svart scen i bakgrund

  Fristaddagarna


  Tid: kl.
  Plats: Fristad torg med omnejd

 • Bild tagen inifrån Hultahuset med en folkmassa utanför

  Hej Hulta!


  Tid: kl.
  Plats: Hultahuset och Hulta torg