Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

2023 års blomsterprogram

Blomsterprogrammet 2023 - Växternas kronprins

I årets blomsterprogram vill vi uppmärksamma att Sverige firar 500 år som monarki och att Kung Carl XVI Gustav suttit på tronen i 50 år. Det gör vi genom att berätta en saga om en fiktiv kronprins vid namn Calle som, med visst motstånd, accepterar sin lott i livet även om växternas rike är hans verkliga kungadöme.

Upptäck kompositionerna "Kronan", "Prinsar och prinsessor", "Slott" och "Bal" genom Calles ögon och låt dig inspireras av det drömska som de för med sig.

Sagan börjar redan här, och fortsätter som enskilda historier i varje kompostion som du kan ta del av i länkarna längre ner på sidan eller i kolumnen till vänster.

"Det var en gång en kronprins som hette Calle. Han var som små prinsar är mest - lite tankspridd och lagom morgonpigg men väldigt intresserad av blommor. När Calle blev stor skulle han bli kung. Det tyckte han var spännande men också lite skrämmande. Varför kunde han inte får vara prins hela livet som hans farbror motorprinsen? Helst av allt ville han vara barn för evigt, hänga med slottets trädgårdsmästare och leka jage med sina systrar.

Att få känna den varma jorden mellan fingrarna på våren, så och plantera gjorde Calle lycklig på riktigt. Växternas kraft, samspel och olikhet var som ren magi. Calle ville för alltid vara kronprins i växternas rike."

Programmet har illustrerats av magnifika Moa "Lavli" Engblom.

Moas hemsida Länk till annan webbplats.

Filer tillgängliga för nedladdning
Ikon som illustrerar filtyp Filnamn Filstorlek Datum fil laddades upp
Blomsterprogram 2023.pdf Pdf, 20.2 MB. 20.2 MB 2023-05-26 17.13
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: 2023 års blomsterprogram

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En dansgrupp på fem personer som dansar Publicerad

  Bli kommunkoreograf i Borås

  Är du koreograf eller danskonstnär? Borås Stad söker nu en eller flera kommunkoreografer, gärna från den samtida street-genren. Projektet genomförs i samverkan ...
 • Ett tänt ljus. Publicerad

  Så uppmärksammas Förintelsens minnesdag i Borås

  Den 27 januari är det den internationella minnesdagen för Förintelsens offer. Då hedras minnet av förintelsens offer med en ljuständningsceremoni på PA Halls te...
 • Ett reflexband på en arm Publicerad

  Hur väl syns du i mörkret?

  Det kan vara svårt att veta hur bra du syns, även om du bär reflexer från topp till tå. Det är viktigt att välja rätt typ av reflex och veta hur du använder den...
Ikon: Kalender

Kalender