Borås Stads logotyp till startsidan
Borås Stads logotyp, till startsidan

Meny

Meny

Borås Stads logotyp, till startsidan

Anslutningar

Vi arbetar idag med elektronisk handel genom en intern inköpsportal samt punchout. Anslutningar kan förekomma i olika system och med olika förutsättningar. Många gånger går det att bygga upp ett bra arbetssätt runt elektronisk handel förutsatt att möjligheterna finns. Nedan har vi en kravlista samt alternativ beroende på leverantörens E-handelsmognad.

Komma igång med Elektronisk handel

För att komma igång med elektronisk handel måste följande kriterier uppfyllas:

 • Avtal med Borås stad ska ha träffats.
 • Leverantör måste ha en E-handelsmognad som motsvarar avtalskriterier.
 • Enligt SFTI-standard måste leverantör skicka samt ta emot EDI-meddelanden.

De systemkrav som ställs på anslutning idag är enligt följande lista:

 • Befintligt EDI-system.
 • Möjligen integrerad EDI i befintligt affärssystem (Kontrollera förutsättningar med systemleverantören).

Vi har idag ett alternativ för de leverantörer som ej lever upp till systemkraven med hjälp av en leverantörsportal. Denna portal är en SaaS-tjänst (Software-as-a-Service) via vår systemleverantör, Unit4 Business World (Agresso). Tjänsten är baserad på ett webbgränssnitt och hanterar mottagandet av beställningar, orderbekräftelser, leveransaviseringar samt fakturering. Tjänsten är kostnadsfri. För att nyttja denna måste leverantör fylla i en tillhandahållen excelmall med avtalat artikelregister. Denna skickas sedan enligt avtalade intervaller till Borås Stad för inläsning i vårt affärssystem.

Verifiering av meddelanden

Vid utbyte av EDI-meddelanden bör leverantör först säkerhetställa sina EDI-meddelanden (Pricat, orderberäftelse, orderrespons och leveransavisering samt faktura) hos GS1 Sweden.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

SFTI Standard

Den offentliga sektorn arbetar idag enhetligt mot sina handelspartners genom gränssnittet Singel Face To Industry (SFTI). Det betyder att när du som leverantör etablerat handel med Borås Stad, kan du också etablera handel med övriga kommuner och landsting. Liksom andra branschstandards består gränssnittet av komponenter från svensk och internationell standard. För att läsa mer om denna branschstandard, besök SFTI´s hemsidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ikon: pratbubblor

Kontakt

Senast ändrad: 2019-04-23 06.38

Ändrad av:

Dela sidan: Anslutningar

g q n C
Ikon: tidning

Nyheter

 • En person bär en bricka med två glas på.

  Publicerad den

  Förlängt serveringstillstånd på uteserveringar

  Under coronapandemin har många verksamheter fått en snabb nedgång av antalet gäster. För att om möjligt lindra de negativa effekterna som virusets spridning har på verksamheterna i Borås, beslutade Mi...
 • En person som slänger skräp.

  Publicerad den

  Nytt sätt att rapportera farligt avfall

  Från och med den 1 november ska alla verksamheter som på något vis hanterar farligt avfall börja rapportera in det till ett nytt avfallsregister hos Naturvårdsverket.
 • En drönarbild över Södra torget med dess omgivningar.

  Publicerad den

  Stabilt näringslivsklimat i Borås

  Borås visar ett stabilt näringslivsklimat i Svenskt Näringslivs årliga ranking. Bland landets femton största kommuner hamnar Borås på en andraplats.
Ikon: Kalender

Kalender