Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Offentlig konst

Den offentliga konsten i Borås är unik. Stadskärnan är fylld av hundratals skulpturer, installationer och gigantiska muralmålningar. Många av verken är skapade av internationellt kända konstnärer för Borås Internationella Skulpturbiennal och gatukonstfestivalen No Limit Street Art Borås.

Offentlig konst och inköp
Borås Konstmuseum ansvarar för konst i stadens offentliga miljöer såväl utomhus som inomhus, museet ansvarar även för stadens konstinköp och är arrangör till Borås Art Biennial.

Borås Art Biennial
Med Pinocchio av Jim Dine öppnade Borås sin första skulpturbiennal år 2008. Sedan dess har en vitaliserande förtätning av den offentliga konsten gjort staden känd som "skulpturstaden". Borås firar 400 års jubileum 2021 och då byter biennalen namn till Borås Art Biennial Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. som arrangeras av Borås Konstmuseum. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

No Limit
En street art festival som bjuder in konstnärer från hela världen att delta i förvandligen av det offentliga rummet och skapa ett gigantiskt utomhusgalleri. No Limit innehåller alla typer av gatukonst, från muralmålningar till skulpturer och installationer. No Limit arrangerades för första gången i september 2014, sen i oktober 2017 och nu 2020 var det dags igen. No Limit Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Magasinsgatan8
Magasinsgatan 8 är Borås öppna vägg för konstnärliga uttryck som invigdes i samband med No Limit Street Art Festival 2017. Här kan alla, professionella som nybörjare, barn som vuxna, uttrycka sig konstnärligt mitt i Borås.

Guidade visningar
Följ med på en guidad visning Länk till annan webbplats. bland den offentliga konsten i Borås. Under cirka 1,5 timme får du uppleva allt från små installationer till nio meter höga skulpturer och 27 meter höga muralmålningar. Under guidningen får du information om skulpturbiennalen och No Limit Street Art, om verken, konstnärerna och en och annan spännande anekdot. Guidningen omfattar en promenad på 4-5 kilometer.

Fiskaren, muralmålning vid Viskan

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Offentlig konst

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol