Borås Stads logotyp
Borås Stads logotyp

Meny

Meny

Magasinsgatan 8 - öppen vägg i Borås

Här kan alla – professionella som nybörjare, barn som vuxna – uttrycka sig konstnärligt mitt i Borås. Den öppna väggen på Magasinsgatan 8, som kommer att mäta över 100 meter när den är klar, ger plats för alla som vill måla och skapa offentligt.

Väggen kommer att byggas i etapper och området utvecklas. Under 2017 har en del av den befintliga muren klätts med en målningsbar yta där många har kunnas skapa offentligt. Den tidigare täta björkdungen är gallrad och platsen har gjorts tillgänglig med grusvägar och parkbänkar. För att skapa en trygg miljö även under årets mörkare perioder har parken att fått belysning. 

Den 3 september 2017 invigdes väggen i samband av festivalen No Limitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Invigningen och programmet vid den öppna väggen producerades med stöd av Emmy Hilmerssons Minnesfondlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

I medborgarundersökningen 2018 fick den öppna väggen ett positivt omdöme.

Om väggen

Den öppna väggen är en 50 meter lång och 3 meter hög skivbeklädd vägg, samt en putsad yta med olika höjder. Vid hörnet av väggen finns ett sopkärl för sprayburkar. Den öppna väggen är sponsrad av XL-BYGG, Norrby Trä, och Flügger Färg i Borås.

Följ vad som händer vid väggen på Instagram: @magasinsgatan8länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Trivselregler

Den öppna väggen är fri att måla på om du följer trivselreglerna:

• Måla bara på öppna väggen, inte på några andra ytor
• Måla inget som kan vara kränkande för någon
• Ta med dig skräp, burkar och annat efter besöket eller använd soptunnorna på plats. Det finns en tunna specifikt för sprayburkar att använda!
• Ha en öppen och trevlig attityd till förbipasserande och andra som målar.

Öppna väggen

Senast ändrad: 2019-06-05 10.51

Ändrad av:

Dela sidan: Magasinsgatan 8 - öppen vägg i Borås

g q n C