Meny

Meny

Magasinsgatan 8 - öppen vägg i Borås

Välkommen till Magasinsgatan 8!

Här kan alla – professionella som nybörjare, barn som vuxna – uttrycka sig konstnärligt mitt i Borås. Den öppna väggen på Magasinsgatan 8, som kommer att mäta över 100 meter när den är klar, ger plats för alla som vill måla och skapa offentligt.

Väggen kommer att byggas i etapper, och under 2017 har en del av den befintliga muren kläs med en målningsbar yta.  I anslutning till den öppna väggen kommer det anläggas en pop-up park. Den tidigare täta björkdungen är gallrad och platsen har gjorts tillgänglig med grusvägar och parkbänkar. För att skapa en trygg miljö även under årets mörkare perioder har parken att fått belysning. 

Om väggen

Just nu består den öppna väggen av en 50 meter lång och 3 meter hög skivbeklädd vägg, samt en putsad yta med olika höjder. Under 2018 bekläs den sista delen av muren (ca 30 meter) med skivor.

Vid hörnet av väggen finns ett sopkärl för sprayburkar.

Följ vad som händer vid väggen på Instagram: @magasinsgatan8

Den öppna väggen är sponsrad av XL-BYGG, Norrby Trä, och Flügger Färg i Borås.

Trivselregler

Den öppna väggen är fri att måla på om du följer nedanstående regler:

• Måla inte på andra ytor än den öppna väggen.

• Måla inget som kan vara kränkande för någon.

• Ta med dig skräp, burkar och annat efter besöket eller använd soptunnorna på plats. Det finns en tunna specifikt för sprayburkar - använd denna.

• Ha en öppen och trevlig attityd till förbipasserande och andra som målar.

Den 3 september 2017 invigdes väggen i samband med årets upplaga av festivalen No Limitlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Invigningen och programmet vid den öppna väggen producerades med stöd av Emmy Hilmerssons Minnesfondlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Senast ändrad: 2018-06-08 13.33

Ändrad av:

Dela sidan: Magasinsgatan 8 - öppen vägg i Borås

g q n C