Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stads drönare

Borås Stad har en egen drönare. Den är ett viktigt verktyg i arbetet med stadens kartor, samhällsplanering och andra olika mätningar.

Borås var en av de första kommunerna i Sverige att använda drönare till det. Utifrån drönarmätningar kan vi också skapa 3D-modeller av staden.

Så används drönaren

Drönaren används som ett komplement till GPS-mätning och flygfotografering. Informationen används sedan för att uppdatera Borås Stads kartdatabas.

Drönaren används också till stadsplanering. När stadsarkitekten planerar hur staden ska byggas kan hen använda sig av drönarfoton för att enklare planera hur och var vi ska bygga.

Drönaren kan också mäta volymer. Om till exempel Sobacken behöver veta volymen på soptippen är det enkelt mäta den från drönaren.

Planerade flygningar

Just nu har vi inga planerade drönarflygningar.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Stads drönare

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • En laptop som visar webbdelen Borås bygger på skärmen.  Publicerad

  Vad byggs? Nu blir det lättare att hitta våra byggprojekt

  Är du nyfiken på vad som byggs i Borås just nu? Eller vill du veta vad som kommer att byggas i framtiden? Nu lanserar vi Borås bygger! Här kan du se vad som är ...
 • En pratbubbla som det står Klimatprat i.  Publicerad

  Klimatprat kör igång igen!

  Nu kör vi igång med en ny säsong av samtalsserien Klimatprat, ett bubblande klimatsamtal med dig i centrum. På det första klimatpratet blir det fokus på affärsi...
 • Earth hour Publicerad

  Borås släcker ner under Earth Hour

  Den 25 mars klockan 20.30-21.30 infaller Earth Hour. I Borås uppmärksammas det bland annat genom att ett antal centrala byggnader släcks ner.
Ikon: Kalender

Kalender