Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Borås Stads drönare

Borås Stad har en egen drönare. Den är ett viktigt verktyg i arbetet med stadens kartor, samhällsplanering och andra olika mätningar.

Borås var en av de första kommunerna i Sverige att använda drönare till det. Utifrån drönarmätningar kan vi också skapa 3D-modeller av staden.

Så används drönaren

Drönaren används som ett komplement till GPS-mätning och flygfotografering. Informationen används sedan för att uppdatera Borås Stads kartdatabas.

Drönaren används också till stadsplanering. När stadsarkitekten planerar hur staden ska byggas kan hen använda sig av drönarfoton för att enklare planera hur och var vi ska bygga.

Drönaren kan också mäta volymer. Om till exempel Sobacken behöver veta volymen på soptippen är det enkelt mäta den från drönaren.

Planerade flygningar

Just nu har vi inga planerade drönarflygningar.

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Borås Stads drönare

Facebooksymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Verktyg som ligger på marken Publicerad

  Vår öppna mottagning kommer till dig igen

  Går du i byggtankar och behöver råd eller hjälp? Eller är du nyfiken på hur området du bor i kan komma att utvecklas? Nu kommer våra bygglovhandläggare, adminis...
 • Porträttbild av Anna Säfsten. Foto: Kennet Öhlund.  Publicerad

  Anna Säfsten är ny chef på Miljöförvaltningen

  Hon återvänder till Borås Stad och Miljöförvaltningen efter sju år. Anna Säfsten är ny förvaltningschef, och gläds åt att återknyta kontakter med människor hon ...
 • Översiktsbild från hackaton. Personer som sitter vid bord i en stor sal Publicerad

  Hackathon för hållbart byggande

  Vad innebär det att bygga ett hållbart samhälle? Det är en av frågorna som ställdes i samband med gårdagens ”Hackathon för hållbart byggande” som ägde rum hos N...
Ikon: Kalender

Kalender