Meny

Meny

English Suomi

Budget- och skuldrådgivning

Kommunens budget- och skuldrådgivare ger dig råd och stöd att hitta lösningar på dina ekonomiska problem. Det kan innebära allt från ett telefonsamtal till en långvarig kontakt och ett aktivt förändringsarbete. Kontakta oss på 033-35 75 95 så berättar vi mer.

Vad du kan få hjälp med

  • Få en överblick över din ekonomi och dina skulder
  • Budget- och skuldrådgivning
  • Hjälp att förhandla om avbetalningsplaner eller andra betalningsuppgörelser för dig som inte uppfyller kraven för skuldsanering
  • Hjälp med skuldsaneringsansökan
  • Hjälp under skuldsaneringsprocessen (exempelvis överklagan och omprövningar)

Vi arbetar under sekretess och rådgivningen är kostnadsfri för invånarna i kommunerna Borås, Tranemo, Svenljunga, Ulricehamn och Bollebygd.

Nedtill har du en film från Konsumentverket, en film som innehåller tips och råd för dig med skulder

Kontaktuppgifter

Du kan kontakta oss via telefon, fax och mejl, kontaktuppgifterna hittar du längre ner på denna webbsida. Du kan även ställa frågor till oss via vårt webb-formuläröppnas i nytt fönster.

Öppen mottagning

Vill du träffa en rådgivare för ett enskilt samtal är du välkommen till vår öppna mottagning varje helgfri tisdag klockan 13.00-16.00. Ingen tidsbokning. Vi erbjuder ett första inledande samtal i 45 minuter, då vi pratar om din situation.

Observera att den öppna mottagningen är stängd tisdagen den 30 april.

För att du ska få så korrekt rådgivning som möjligt, ta med uppgifter om hela hushållets inkomster, boendekostnad, skulder/lån och annat som har betydelse för din ekonomi.

Har du inte möjlighet att komma på vår öppna mottagning kan du skriva ut, fylla i och skicka in blanketten Underlag för budget- och skuldrådgivningPDF till oss. Vi har som målsättning att boka in ett besök med dig inom fyra veckor från det att vi mottagit din blankett.

Kontakta oss så berättar vi mer.

Information om budget- och skuldrådgivning på andra språk

Vi tillhandahåller även information om Budget- och skuldrådgivningens verksamhet på språken engelska, finska, somaliska och arabiska (länkar nedtill).

Tillgängliga lokaler

I Tillgänglighetsdatabasen kan du som har nedsatt syn, hörsel, rörelseförmåga, svårighet att tåla vissa ämnen eller svårighet att tolka information läsa hur Stadshuset är anpassat för dig.

Stadshuset i Tillgänglighetsdatabasenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Logotyp för Tillgänglighetsdatabasen

p

Kontakt

Senast ändrad: 2019-04-04 08.34

Ändrad av:

Dela sidan: Budget- och skuldrådgivning

g q n C

p

Kontakt