Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Konsumentrådgivning - Konsument Borås

Konsumentrådgivningen kan ge dig råd och information inför eller efter ett köp. Rådgivningen är opartisk och kostnadsfri. Konsument är du när du som privatperson handlar varor eller tjänster av ett företag.  Vi hjälper och stöttar dig som är boende i Borås, Ulricehamn och Tranemo.

Hos oss kan du få

 • information om dina rättigheter och skyldigheter som konsument utifrån det avtal du har ingått med ett företag.
 • vägledning i hur du gör en reklamation samt få råd om instanser där ditt ärende kan prövas.
 • råd inför vissa köp av varor och tjänster. Det kan till exempel gälla råd inför köp av hantverkstjänst, val av elhandlare, val av telefonoperatör eller köp av bil hos bilhandlare.

Har du frågor kan du gärna ta kontakt med konsumentrådgivningen via kontaktuppgifterna nedtill eller fyll i kontaktformuläret.

Bra och användbar konsumentinformation på flera språk hittar du på Hallå konsuments webbplats. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Semesterstängt

Med anledning av sommaren och semester så har konsumentrådgivningen stängt vecka 30 och 31. Under dessa veckor hänvisar vi er till Hallå konsument Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Webbplatser om konsumentfrågor

Hammare på en bräda full med islagna spikar
Mobiltelefon med en pratbubbla.

Telefontider

När du ringer till oss så kommer du till en telefonsvarare där du ombeds lämna dina kontaktuppgifter. Vi återkommer sedan till dig i turordning.

Telefon Konsument Borås: 033-35 75 85

Hur med ett kugghjul

Tillgängliga lokaler

I Tillgänglighetsdatabasen kan du som har nedsatt syn, hörsel, rörelseförmåga, svårighet att tåla vissa ämnen eller svårighet att tolka information läsa hur Stadshuset är anpassat för dig.

Stadshuset i Tillgänglighetsdatabasen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Logotyp för Tillgänglighetsdatabasen
Ikon: pratbubblor

Om du har frågor kontakta:

Telefon:

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Konsumentrådgivning - Konsument Borås

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
Ikon: Kalender

Kalender