Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Familjehem, jourhem, kontaktfamilj, kontaktperson och extravuxen

Ungdomar sitter och pratar.

Jourhem
Barn och unga som av olika anledningar inte kan bo hemma kan i det första akuta skedet behöva komma till ett jourhem tills vi har utrett barnets behov. Det kan vara i en kortare period eller till dess att vi har hittat en mer långsiktig lösning.

Barn

Familjehem
Barn och unga som av olika anledningar inte kan bo hemma kan få komma till ett familjehem. Familjehemmet öppnar sitt hem och sin familj för barnet.

Familjehem

Kontaktfamilj
En kontaktfamilj tar emot ett barn eller syskon i sitt hem, vanligtvis en till två helger i månaden. Ibland är det för att barnen behöver stöd och ombyte i miljön, ibland är det för att en förälder som behöver avlastning.

Ungdomar sitter och pratar.

Extravuxen
 Extravuxen är en ny insats för ungdomar från 13 år. Ungdomen och du som extravuxen tillsammans bestämmer hur kontakten ser ut. Insatsen innebär att hitta på saker tillsammans men också att vara stöttande och kunna samtala om svåra saker med ungdomen.

Kontaktperson
Som kontaktperson är du ett stöd i vardagen åt ett barn eller en ungdom. Uppdraget är anpassat efter barnets eller ungdomens behov och varierar därför mycket. Vanligtvis träffas ni utanför hemmet en gång i veckan.

Person som pratar

Synpunkter och klagomål

Du kan alltid lämna synpunkter och klagomål på våra tjänster och verksamheter. Det kan du göra direkt på boras.se, via brev eller genom att prata med personal i den verksamhet det gäller. Du kan lämna din synpunkt anonymt.

Lämna din synpunkt

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Familjehem, jourhem, kontaktfamilj, kontaktperson och extravuxen

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Lektionssal med tre personer som sitter vid skrivbord

  Samhällsorientering som väg in i samhällslivet

  Publicerad

  Är du nyanländ med uppehållstillstånd och folkbokförd i Borås? Då erbjuds du alltid 110 timmar i samhällsorientering. Just nu görs en extra insats för att även ...
 • Anhörigstödet i Borås Stad

  Borås har Sveriges bästa anhörigstöd!

  Publicerad

  Borås Stads anhörigstöd har utvidgats och utvecklats mycket under 2021 och 2022. Nu prisas detta arbete genom att Borås igår utsågs till Årets Anhörigkommun på ...
 • logotyp för eMedborgarveckan

  eMedborgarveckan för ökad digital delaktighet

  Publicerad

  På måndag startar eMedborgarveckan, den nationella kampanjen med syfte att öka den digitala delaktigheten och användningen av e-tjänster. Flera aktörer från Bor...
Ikon: Kalender

Kalender