Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Kontaktperson

Som kontaktperson är du ett stöd i vardagen åt ett barn eller en ungdom. Uppdraget är anpassat efter barnets eller ungdomens behov och varierar därför mycket. Vanligtvis träffas ni utanför hemmet en gång i veckan.

Vem kan bli kontaktperson?

Som kontaktperson bör du vara öppen och intresserad av hur andra människor har det samt vara en trygg, stabil och god förebild.

Vilka är barnen?

De barn och ungdomar som har behov av en kontaktperson varierar i ålder. Det kan finnas många olika orsaker till att ett barn eller en ungdom behöver en kontaktperson. Ett exempel är när barnet eller ungdomen har ett litet nätverk och behöver mer stimulans och någon att prata med. Ett annat är när barnet eller ungdomen har en bekymmersam hemsituation där föräldrarna inte kan eller har möjlighet att ge barnet det stöd som det behöver.

Hur går det till att bli kontaktperson?

När du anmält ditt intresse för att bli kontaktperson gör en familjehemssekreterare en utredning. För att skapa de bästa förutsättningarna för barnen är det viktigt att varje kontaktperson är noga utredd. Vi gör också kontroller i polis- och socialregister samt i kronofogdens register.

Tillsammans med familjehemssekreteraren förs en dialog kring vilket barn som kan passa dig. Kontaktpersonen har alltid möjlighet att tacka nej till ett erbjudet uppdrag. Uppdragets längd kan variera beroende på barnets behov.

Som kontaktperson har du:

 • Stöd av erfarna familjehemssekreterare
 • Ersättning enligt Sveriges Kommuner och Regioners riktlinjer
 • Möjlighet till handledning

Är du intresserad?

Kontakta Familjehemsenheten:

Epost: goreninsats@boras.se

Telefon: 0768-88 55 75

Facebook: @familjehemsenhetenborasstad

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Kontaktperson

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol
Ikon: tidning

Nyheter

 • Gruppbild med representanter från Vracar

  Tillgänglighet i fokus under studiebesök från Serbien

  Publicerad

  Under vecka 39 har representanter från Vračar varit på studiebesök i Borås. Borås Stad och den serbiska kommundelen Vračar har ett så kallat kommunalt partnersk...
 • Anna Dunér från Göteborgs universitet och Angela Bångsbo från Högskolan i Borås är forskare i projektet med samtalsmattor i äldreomsorgen.

  Samtalsmattor testas i fullskalig studie

  Publicerad

  Vid demenssjukdom kan det vara svårt att fatta egna beslut. Äldreomsorgen i Borås, Marks och Tranemo kommuner deltar i ett forskningsprojekt som drivs av Högsko...
 • Ikoner i form av coronavirus på en rosafärgad bakgrund.

  Förnya ditt skydd mot covid-19

  Publicerad

  Du som är 65 år och äldre, eller minst 18 år och tillhör en riskgrupp, rekommenderas nu att ta en påfyllnadsdos mot covid-19. Även du som är 18 till 64 år och v...
Ikon: Kalender

Kalender