Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad
Logotyp för Borås Stad

Fortsätt att följa nationella råd och rekommendationer

Magasinsgatan 8 - öppen vägg i Borås

Här kan alla, professionella som nybörjare, barn som vuxna, uttrycka sig konstnärligt mitt i Borås. Den öppna väggen på Magasinsgatan 8 är över 100 meter lång, och ger plats för alla som vill måla och skapa offentligt.

Trivselregler

Den öppna väggen är fri att måla på om du följer trivselreglerna:

  • Måla bara på öppna väggen, inte på några andra ytor
  • Måla inget som kan vara kränkande för någon
  • Ta med dig skräp, burkar och annat efter besöket eller använd soptunnorna på plats. Det finns en särskild tunna för sprayburkar.
  • Ha en öppen och trevlig attityd till förbipasserande och andra som målar.

Vill du arrangera workshops eller andra arrangemang vid den öppna väggen? Kul! Hör först av dig till magasinsgatan8@boras.se och berätta vad du vill göra, och när. Då kan vi undvika krockar mellan olika arrangemang, och informera om dem i sociala medier. Tänk på att du också kan behöva söka polistillstånd för offentliga arrangemang, och att det finns bidrag att söka för kulturarrangemang.

Följ vad som händer vid väggen på Instagram: @magasinsgatan8 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om väggen

Den öppna väggen är en över 100 meter lång och mellan 0,8-3 meter hög vägg med både putsade och skivbeklädda ytor. Vid hörnet av väggen finns ett sopkärl för sprayburkar. Den öppna väggen är sponsrad av XL BYGG, Norrby Trä, och Flügger Färg i Borås.

Under 2017 täcktes en del av den befintliga muren med en målningsbar yta. Den tidigare täta björkdungen gallrades och platsen har gjorts tillgänglig med grusvägar och parkbänkar. För att skapa en trygg miljö även under årets mörkare perioder har parken fått belysning. 

Den 3 september 2017 invigdes väggen i samband av festivalen No Limit Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Invigningen och programmet vid den öppna väggen producerades med stöd av Emmy Hilmerssons Minnesfond Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

I medborgarundersökningen 2018 fick den öppna väggen ett positivt omdöme.

Hösten 2019 täcktes även resten av muren med målningsbara ytor, och har nu färdigställd enligt plan.

Öppna väggen

Senast ändrad:

Ändrad av:

Dela sidan: Magasinsgatan 8 - öppen vägg i Borås

Facebooksymbol Twittersymbol LinkedInsymbol E-postsymbol